ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Θεριακληδες παραμενουν οι Ελληνες..

Θεριακλήδες καπνιστές παραμένουν οι Έλληνες και μάλιστα με "μετάλλιο", σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ERC σε 123 χώρες, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Economist.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες υπολογίζεται ότι έχουν "κατά κεφαλήν" κάπνισμα οκτώ τσιγάρων ημερησίως, ενώ στις 17 από τις 20 πρώτες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται άλλες
ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Economist σημειώνει ότι τα ποσοστά καπνίσματος μεταβάλλονται αντιστρόφως ανάλογα προς την ευμάρεια των κρατών, καθώς όσο πιο πλούσια γίνεται μια χώρα, τόσο λιγότερο καπνίζουν οι πολίτες της. Τούτο εξηγείται από την υψηλότερη φορολογία, την επιβολή απαγορεύσεων και την εκπαίδευση σε θέματα υγείας. Ωστόσο, εύπορα κράτη όπως η Ισπανία, η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα έχουν πολλά "φουγάρα". Στη Γαλλία παρατηρείται μείωση των καπνιστών, όμως το 20% των τσιγάρων στη χώρα διακινείται παράνομα με στόχο τη φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα, αξιοσημείωτο είναι το εύρημα που δείχνει ότι υπάρχει χαμηλή κατανάλωση τσιγάρων στην Ινδία, ειδικά σε σύγκριση με την Κίνα, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγηθεί από την αγαπημένη συνήθεια των Ινδών να μασούν τον καπνό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.