ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Η διαφορα των κομματων εξουσιας επιμενει..

Διαφορά τριών ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Ωστόσο, έκδηλη είναι η δυσαρέσκεια του κόσμου και για το ΠΑΣΟΚ και για τη Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, στο ερώτημα για την καλύτερη κυβέρνηση, ποσοστό 45% απαντά «κανείς εκ των δύο». Στο συγκεκριμένο ερώτημα, 27% προτιμά το ΠΑΣΟΚ και 24% τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα, 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, με το αντίστοιχο ποσοστό για την αξιωματική αντιπολίτευση να ανέρχεται στο 45%. Ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για
πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 38% έναντι 35% του Γιώργου Παπανδρέου. Συντριπτική είναι η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 64% με το αντίστοιχο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας να κατακρημνίζεται στο 18%. Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης προσμετράται το γεγονός ότι οι ερωτηθέντες βγάζουν με ποσοστό 30% το ΛΑΟΣ ως καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης έναντι 25% του ΠΑΣΟΚ.
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα διενέργειας εκλογών (49% κατά, 47% υπέρ), όπως και για τη μορφή της διακυβέρνησης. Ποσοστό 17% συγκεντρώνουν τρεις επιλογές: η αυτόνομη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, καθώς και κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ. Μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φέρεται να προτιμά το 12%, ενώ η συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ προκρίνεται από το 10%. Ως σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, οι περισσότεροι αξιολογούν την οικονομία (57%) και την ανεργία (42%), ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση της προτίμησης των ερωτηθέντων στο θέμα της μετανάστευσης. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας στις αρχές Μαΐου ποσοστό 2% θεωρούσε ως πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας το μεταναστευτικό, με το ποσοστό στην παρούσα έρευνα (διεξήχθη στις 15-17 Ιουνίου) να εκτινάσσεται στο 18%.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.