ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πολιτισμο παραγει η Μεσσηνια το 2009

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, εγκαινίασε την Κυριακή το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Στην ομιλία του ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε το Μουσείο, πρότυπο για όλη τη χώρα, ικανό να αναδείξει την πλούσια παράδοση του τόπου και να αναδειχθεί σε επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής. Το νέο Μουσείο, που στεγάζεται στο ανακατασκευασμένο κτίριο της παλιάς αγοράς, φιλοξενεί ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και θα λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 8 το πρώι ως τις 8 το βράδυ, ενώ τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτό από τη 1.30 μετά το μεσημέρι.
Διεθνούς εμβέλειας το Μουσείο της Ακροπόλεως
Όλα είναι έτοιμα για το διεθνούς εμβέλειας γεγονός των εγκαινίων του Μουσείου της Ακροπόλεως το ερχόμενο Σάββατο, με τη συμμετοχή προσωπικοτητών και εκπροσώπων κυβερνήσεων απ΄όλο τον κόσμο. Χθες ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του Μουσείου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, για την αρτιότερη προετοιμασία της τελετής. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι το Μουσείο της Ακροπόλεως, θα γίνει σε λίγες ημέρες μία μοναδική στέγη πολιτισμού
Σε ολοκληρο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι ηδη τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με θετικό τρόπο ρίχνουν τα φωτα τους πάνω στην Ελάδα, πάνω στην Ακρόπολη και πάνω στ΄αριστουργήματα του Μουσείου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.