ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

tourismos kalamatas3Με θέ­μα την α­ξι­ο­λό­γη­ση της του­ρι­στι­κής χρο­νιάς 2013 και τον προ­γραμ­μα­τι­σμό δρά­σε­ων για το 2014 συ­νε­δρί­α­σε σή­με­ρα, υ­πό την προ­ε­δρί­α της Δη­μο­τι­κής Συμ­βού­λου Πα­να­γι­ώ­τας Ντίν­τα, η Ε­πι­τρο­πή Του­ρι­στι­κής Α­νά­πτυ­ξης και Προ­βο­λής του Δή­μου Κα­λα­μά­τας.
Κα­λή χα­ρα­κτή­ρι­σε την χρο­νιά που πέ­ρα­σε για την Κα­λα­μά­τα η κ. Ντίν­τα, ε­πι­ση­μαί­νον­τας ω­στό­σο την έλ­λει­ψη κα­τα­λυ­μά­των στις πε­ρι­ό­δους αιχ­μής. Στην αύ­ξη­ση της του­ρι­στι­κής κί­νη­σης ση­μεί­ω­σε , συ­νε­τέ­λε­σε η ο­λο­κλή­ρω­ση του ε­θνι­κού δρό­μου ε­νώ ση­μαν­τι­κό ρό­λο έ­παι­ξε και το α­ε­ρο­δρό­μιο. Η κ. Ντίν­τα α­να­φέρ­θη­κε και στις προ­σπά­θει­ες που γί­νον­ται με τις πα­ρεμ­βά­σεις της δη­μο­τι­κής αρ­χής στο υ­πουρ­γεί­ο προ­κει­μέ­νου η Κα­λα­μά­τα να μπει σε προ­γράμ­μα­τα ώ­στε να δο­θούν κί­νη­τρα σε ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες να ε­πεν­δύ­σουν.
tourismos kalamatas7Ε­πί­σης υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι τα έρ­γα υ­πο­δο­μής και οι α­να­πλά­σεις εί­ναι βα­σι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση για την α­νά­πτυ­ξη του του­ρι­σμού κα­θώς και ο εκ­συγ­χρο­νι­σμό του βι­ο­λο­γι­κού κα­θα­ρι­σμού.
Ο Δή­μαρ­χος Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας α­φού ευ­χα­ρί­στη­σε την Ε­πι­τρο­πή για τις προ­σπά­θει­ές της, α­να­φέρ­θη­κε στις ε­νέρ­γει­ες του Δή­μου για τη βελ­τί­ω­ση της ει­κό­νας της πε­ρι­ο­χής με έρ­γα υ­πο­δο­μής, α­να­πλά­σεις αλ­λά κα πα­ρεμ­βά­σεις σε Φο­ρείς και Υ­πουρ­γεί­α, προ­κει­μέ­νου η Κα­λα­μά­τα να κα­θι­ε­ρω­θεί ως του­ρι­στι­κός πό­λος. Σχε­τι­κά με το θέ­μα της κα­θα­ρι­ό­τη­τας, α­νέ­φε­ρε πως πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν ση­μαν­τι­κές πα­ρεμ­βά­σεις, ό­πως η κα­τα­σκευ­ή των υ­πό­γει­ων κά­δων και ε­ξέ­φρα­σε υ­πε­ρη­φά­νεια για την πρω­το­πο­ρί­α του Δή­μου Κα­λα­μά­τας σε πα­νελ­λα­δι­κό ε­πί­πε­δο ό­σον α­φο­ρά στην α­να­κύ­κλω­ση, που πλη­σιά­ζει το 40%.
tourismos kalamatas4Την α­νά­δει­ξη της Κα­λα­μά­τας σε πό­λο έλ­ξης ε­πι­βο­η­θούν η ο­λο­κλή­ρω­ση του αυ­το­κι­νη­το­δρό­μου Κο­ρίν­θου – Τρί­πο­λης – Κα­λα­μά­τας, η εν­δυ­νά­μω­ση του α­ε­ρο­λι­μέ­να «Κα­πε­τάν Βα­σί­λης Κων­σταν­τα­κό­που­λος» με πολ­λές δι­ε­θνείς πτή­σεις και η ύ­παρ­ξη της με­γά­λης ξε­νο­δο­χεια­κής μο­νά­δας C­o­s­ta N­a­v­a­r­i­no. Ο κ. Νί­κας ε­πε­σή­μα­νε, α­κό­μη, την ε­πι­τυ­χη­μέ­νη δι­ορ­γά­νω­ση των δύ­ο και­νούρ­γι­ων εκ­δη­λώ­σε­ων, «Κα­λα­μα­τια­νό Καρ­να­βά­λι» και «Λευ­κή Νύ­χτα», οι ο­ποί­ες βο­ή­θη­σαν στην πα­νελ­λή­νια προ­βο­λή της πό­λης.

tourismos kalamatas5Ε­πί­σης, α­να­φέρ­θη­κε στο Γρα­φεί­ο Του­ρι­στι­κής Υ­πο­στή­ρι­ξης, το ο­ποί­ο λει­τουρ­γεί κα­θ’ ό­λη τη διά­ρκεια του έ­τους δί­δον­τας πλη­ρο­φο­ρί­ες, ε­νη­με­ρω­τι­κά φυλ­λά­δια και χάρ­τες, ε­νώ βο­η­θά­ει και στην υ­πο­δο­χή του­ρι­στών στο α­ε­ρο­δρό­μιο και ό­ταν κα­τα­πλέ­ουν κρου­α­ζι­ε­ρό­πλοι­α.
Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συντονισμού και κινητοποίησης όλων των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης, ώστε το 2014 να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά στον τομέα του τουρισμού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.