ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

TΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

"Τε­ρά­στια πο­σά λι­μνά­ζουν σε ε­πι­τρο­πές ε­πί­λυ­σης φο­ρο­λο­γι­κών δι­α­φο­ρών την ώ­ρα που η κυ­βέρ­νη­ση ε­ξαγ­γέλ­λει νέ­α φο­ρο­κα­ται­γί­δα».
Αυ­τό το­νί­ζουν σε ε­ρώ­τη­ση τους προς τον υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με­τα­ξύ των ο­ποί­ων και ο Θα­νά­σης Πε­τρά­κος. Η ε­ρώ­τη­ση α­να­φέ­ρει τα ε­ξής: «Τον Μάρ­τιο του 2011 θε­σμο­θε­τή­θη­κε α­πό τον τό­τε Υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών η Ε­πι­τρο­πή Δι­οι­κη­τι­κής Ε­πί­λυ­σης Φο­ρο­λο­γι­κών Δι­α­φο­ρών (Ε.Δ.Ε.Φ.Δ.­). Ε­νώ οι αρ­μο­δι­ό­τη­τες της Ε­πι­τρο­πής ως προς των ύ­ψος των φο­ρο­λο­γι­κών δι­α­φο­ρών που θα ε­ξέ­τα­ζε δι­ευ­ρύν­θη­καν (έ­γι­νε υ­πο­χρε­ω­τι­κή η προ­σφυ­γή σε αυ­τή για πο­σά πά­νω α­πό 300.000 ευ­ρώ), το Υ­πουρ­γεί­ο κα­θυ­στέ­ρη­σε την έκ­δο­ση της α­πό­φα­σης για τη σύ­στα­σή της, με α­πο­τέ­λε­σμα την κα­θυ­στέ­ρη­ση στην έ­ναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας της. Αυ­τό κα­τέ­στη δυ­να­τό 14 μή­νες με­τά την ε­ξαγ­γε­λί­α της Ε­πι­τρο­πής και α­φού εί­χαν αλ­λά­ξει δυ­ο Υ­πουρ­γοί Οι­κο­νο­μι­κών (ο κ. Πα­πα­κων­σταν­τί­νου και ο κ. Βε­νι­ζέ­λος).
Α­φού λει­τούρ­γη­σε για έ­να χρό­νο, τον Ι­ού­νιο του 2013 η Ε­πι­τρο­πή κα­ταρ­γή­θη­κε και αν­τι­κα­τα­στά­θη­κε α­πό την Υ­πη­ρε­σί­α Ε­σω­τε­ρι­κής Ε­πα­νε­ξέ­τα­σης (Υ.Ε.Ε.­), που υ­πά­γε­ται στο Γ. Γ. Δη­μο­σί­ων Ε­σό­δων. Κα­τό­πιν των α­νω­τέ­ρω, α­πο­φα­σί­στη­κε ό­τι η Ε.Δ.Ε.Φ.Δ. έ­ως 31/12/2013 θα ε­ξε­τά­ζει τις αι­τή­σεις που εκ­κρε­μούν ε­νώ­πιον της για πρά­ξεις των φο­ρο­λο­γι­κών αρ­χών που εκ­δό­θη­καν έ­ως 31/7/2013. Ε­νώ για πρά­ξεις που εκ­δό­θη­καν α­πό 1/8/2013 και με­τά αρ­μό­δια εί­ναι η Υ.Ε.Ε..Για ό­σες υ­πο­θέ­σεις δεν ε­ξε­τα­στούν έ­ως 31/12/2013 α­πό την Ε.Δ.Ε.Φ.Δ., οι φο­ρο­λο­γού­με­νοι θα μπο­ρούν να προ­σφύ­γουν στα δι­οι­κη­τι­κά δι­κα­στή­ρια, με α­πο­τέ­λε­σμα η εί­σπρα­ξη των φό­ρων να κα­θυ­στε­ρή­σει για χρό­νια.Ε­πει­δή για να κα­τα­τε­θεί αί­τη­ση προς την Ε.Δ.Ε.Φ.Δ. δεν ή­ταν α­πα­ραί­τη­το να κα­τα­βλη­θεί κα­νέ­να πο­σό ως προ-βε­βαί­ω­ση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.