ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Λεύκτρο - Σπάρτη


Από τη Δευτέρα 18 Απριλίου μειώνεται η απόσταση της Σπάρτης από την Αθήνα, καθώς παραδόθηκε στην κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη, οδικός κλάδος του αυτοκινητόδρομου «Μορέας».
Έως τώρα, το ταξίδι από την Τρίπολη στη Σπάρτη είχε διάρκεια 1 ώρα, ενώ με τον νέο αυτοκινητόδρομο ο χρόνος μειώνεται σε 40 λεπτά, χώρια που ο νέος δρόμος είναι πολύ πιο ασφαλής και δίχως στροφές. Ακόμη, το ταξίδι Σπάρτη - Αθήνα μειώνεται κατά 20 λεπτά, καθώς πλέον θα διαρκεί δύο ώρες, ενώ η απόσταση Σπάρτη - Καλαμάτα θα είναι υπόθεση 50 λεπτών.
Η εκδήλωση παράδοσης στην κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε στις 13:00 στον χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Πελλάνας. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και βουλευτές όπως ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Λακωνίας Δαβάκης Αθανάσιος, η πλειοψηφία της περιφερειακής αρχής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, Μεσσηνίας κυρία Μαρία Αλιφέρη και Λακωνίας κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχεις και περιφερειακοί σύμβουλοι κυρία Ντίνα Νικολάκου, κ. Περικλής Μαντάς, κ. Παπαγγελόπουλος, κ. Ρουμελιώτης, κ. Στατηγάκος, κ. Σταματόπουλος και κ. Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος καθώς και εκπρόσωποι από τη Μεγαλόπολη όπως ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Αδαμάντιος Μητρόπουλος.
O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε τη Δευτέρα 18 Απριλίου ημέρας χαράς για τη Λακωνία, την Αρκαδία, τα Κύθηρα αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία ένας νέος δρόμος ο οποίος είναι ο πρώτος με σταθμό ΣΕΑ σε λειτουργία και ελπίζει, όπως είπε, ότι θα συνεχιστούν τα έργα.
Στις αρχές του καλοκαιριού θα δοθεί σε κυκλοφορία και το κομμάτι του έργου που αφορά στην είσοδο της Μεγαλόπολης και τον Σεπτέμβριο του 2016 θα παραδοθεί όλο το έργο.
Τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον ελληνικό λαό
Το έργο ήταν για πάρα πολλά χρόνια κολλημένο καθώς είχαν σταματήσει οι χρηματοδοτήσεις, ανέφερε ο υπουργός, ενώ, αναφερόμενος στο έργο, είπε ότι ο δρόμος είναι ελεύθερης κίνησης για τα ΑΜΕΑ, ότι έχει αναλογικά διόδια και ότι υπάρχουν ειδικά τιμολόγια για τους οδηγούς που θα τον χρησιμοποιούν συχνά.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες υπογράμμισε το γεγονός ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αναθεώρησή του.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία, με πολλά έργα ακόμα να ολοκληρώνονται.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει τα έργα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται «με μικρότητα» τα δημόσια έργα και επεσήμανε:
Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια είχε κάνει δεκτή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η τότε αντιπολίτευση και μετέπειτα κυβέρνηση αντιδρώντας στο θέμα, καθυστέρησε το έργα με σοβαρές συνέπειες στην Περιφέρεια
Το αντίτιμο των διοδίων -σημειωτέον ότι δεν θα υπάρχει χρέωση έως και το Πάσχα- θα αποφασιστεί ύστερα από αναλογική μελέτη.
Το έργο περιλαμβάνει 46 χλμ. σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (χωρίς ΛΕΑ) και δύο ανισόπεδους κόμβους σε Λογκάνικο και Πελλάνα, καθώς και τρεις γέφυρες (δύο στον ποταμό Ευρώτα 315 μέτρων η καθεμιά και μία στον ποταμό Βουτικιώτη 275 μέτρων)

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.