ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τατούλης: Τα λάθη της Κυβέρνησης δε θα τα πληρώσουν οι αγρότες

«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι αγρότες το «λάθος» της τότε Κυβέρνησης και τις παραλείψεις του ΕΛΓΑ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών της Αρκαδίας στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016. 
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει πολιτικά και νομικά τους αγρότες της Περιφέρειάς μας που καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που νομίμως έλαβαν μετά τις βεβαιωμένες καταστροφές που υπέστησαν» ανακοίνωσε επίσης ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «με την απόφαση επιστροφής των αποζημιώσεων πλήττεται ο πρωτογενής τομέας της Πελοποννήσου, ο σημαντικότερος πυλώνας της περιφερειακής μας οικονομίας».
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ άμεσα θα πρέπει να εξαιρέσουν τους αγρότες της Αρκαδίας από την υποχρέωση επιστροφής αποζημιώσεων που νομίμως έλαβαν, μέσα από την απόλυτη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας για τις καταστροφές που υπέστησαν το 2008, συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι «τα λάθη της Κυβέρνησης δεν θα επιτρέψουμε να τα πληρώσουν οι αγρότες».  
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με τον κ. Τατούλη είναι σωστή, αλλά δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους αγρότες. «Αφορά τη λάθος απόφαση του τότε Υπουργού, η οποία είχε στόχο την πολιτική και κομματική εκμετάλλευση του προβλήματος. Μόνο εγώ αντέδρασα τότε, συγκρουόμενος με τον πολιτικό φορέα που συμμετείχα τότε χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό κόστος και γι’ αυτό και δεν το ψήφισα».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού σημείωσε την απαρέγκλιτη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για ισονομία, τόνισε ότι δεν θα διστάσουμε να κινηθούμε ακόμα και ενάντια στην Ελληνική πολιτεία προκειμένου να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον της περιφερειακής μας οικονομίας και των αγροτών μας. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.