ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 


Μπορεί ο Παναγιώτης Νίκας να απέσπασε τα εύσημα και από τον Πρωθυπουργό, τόσο προσωπικά ο ίδιος όσο και παίρνοντας την απόλυτη στήριξη στην πολιτική που ακολουθεί η Περιφερειακή αρχή – και από τα εκπεφρασμένα αλλά και από τα… συμφραζόμενα των δηλώσεων και της επίσκεψης Μητσοτάκη – ωστόσο είναι δεδομένο πως μπροστά του έχει ένα ενεργητικό πεδίο, με πολλές προκλήσεις και στοιχήματα.

Τα ανοιχτά θέματα κύρια των υποδομών είναι πολλαπλά και καλείται μέσα στο 2021 να έχει δώσει σε όλα κατεύθυνση και ρυθμό υλοποίησης. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια… φρεναρίσματος, ούτε και η πανδημία μπορεί να αποτελέσει ανασχετικό παράγοντα. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού άλλωστε – πέραν των άλλων – ήταν και ένα μήνυμα καθορισμού της πολιτικής κατεύθυνσης (προτεραιοτήτων) και επιτάχυνσης του έργου που θα πρέπει να «φανερωθεί» τόσο περιφερειακά όσο και να “αποδοθεί” κυβερνητικά, μια και ο πολιτικός χρόνος πιέζει.

Και μπορεί οι υποδομές σίγουρα να είναι καθοριστικές και πρέπει ο Περιφερειάρχης να πέσει από… πάνω με διαρκή πίεση, ωστόσο η υπόθεση στήριξη των επιχειρήσεων θα αποβεί πολύ σημαντική και εκεί πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα. Ένα πρόγραμμα τρέχει εδώ και… χρόνο κοντά, για την στήριξη με κεφάλαιο κίνησης κι ακόμη δεν βγάζουν… άκρη με τις πληρωμές, με τους επαγγελματίες να είναι από τον… Άννα στον Καϊάφα, χωρίς απαντήσεις.

Την ώρα που άλλες Περιφέρειες έχουν τρέξει, έχουν τελειώσει και ήδη τρέχουν κι άλλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Με την ώθηση Μητσοτάκη, πλέον, η Περιφέρεια καλείται να ανεβάσει ταχύτητα.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.