ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!


Καμία απάντηση δεν θέλει να δώσει από ότι φαίνεται το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με το τι προγραμματίζεται να γίνει με την επέκταση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και έμεινε στο… μία από τα ίδια. Στα γνωστά τα οποία ενέχουν τον κίνδυνο να μην δούμε άμεσα… μέλλον στο θέμα για 4 μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος βγήκε στο βήμα για να απαντήσει σε μια σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, όπως:

“Με τι κριτήρια επιλογής προκρίθηκε η ιδιωτική εταιρεία;

Ποια θα είναι η τελική τιμή πώλησης στον καταναλωτή;

Τι θα γίνει με τον σχεδιασμό και ποιος είναι αυτός για τις μεγάλες πόλεις;

Ποιος θα είναι το κόστος στον καταναλωτή;

Σε ποιες πόλεις και με ποια χρέωση προγραμματίζεται η ανάπτυξη μέχρι το 2023;

Τι γίνεται και τι θα γίνει στην Πελοπόννησο;”

Αυτά στην πρωτολογία με τον κ. Σκρέκα να απαντά… ότι η κυβέρνηση έχει ένα από τα πιο φιλόδοξα ενεργειακά προγράμματα, να στέκεται στα οφέλη της επέκτασης του φυσικού αερίου,, αλλά επ’ ουδενί και πουθενά να μην αναφέρετε στα συγκεκριμένα ερωτήματα στην τοποθέτησή του, κάνοντας γενικού τύπου αναφορές μέχρι να τελειώσει ο χρόνος.

Ο κ. Χαρίτσης με εμφανή την απορία επανήλθε στην δευτερολογία και είπε το προφανές “…δυστυχώς δεν άκουσα ούτε μια λέξη για το τι γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” και επανέλαβε τα ερωτήματα.

Στην δευτερολογία του ο Υπουργός τότε, κάθισε και ανέλυσε το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, τα… γνωστά δηλαδή για το ιστορικό της υπόθεσης και το πως έχουν κινηθεί ΔΕΔΑ, ΡΑΕ και HENGAS, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στην ΔΕΔΑ για το 18μηνο… απραξίας και κάπου προς το τέλος απλά… κάτι πήγε να πει σε ΄τοι αφορά με το τι γίνεται αλλά και πάλι έμεινε σε αυτά που ήταν γνωστά, σχετικά με το ότι η ΡΑΕ είναι στη φάση μελέτης και αναθεώρησης του ρυθμιστικού πλαισίου για τις περιοχές, που κανείς δεν ξέρει και πότε αυτό θα σηματοδοτήσει εξελίξεις.

Για τις μεγάλες πόλεις και τους δήμους Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Καλαμάτας και Σπάρτης αυτή τη στιγμή: «…η ΡΑΕ έχει προχωρήσει στη μελέτη ενός νέου συνεκτικού ρυθμιστικού πλαισίου, που θα διασφαλίσει κατά τρόπο ολοκληρωμένο και οικονομικά βιώσιμο, την τροφοδότηση των απομακρυσμένων δικτύων διανομής για μακροπρόθεσμο διάστημα, άρα… αναθεωρεί το ρυθμιστικό πλαίσιο που υπάρχει γιατί αυτοί οι δήμοι είναι δύσκολο να πάρουν φυσικό αέριο από το εθνικό σύστημα, άρα θα έχουν απομακρυσμένους πιθανότατα σταθμούς -φαίνεται και οι δύο και η ΔΕΔΑ και όποιος ενδιαφέρεται και η άλλη εταιρεία μιλάνε για εικονικούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου, δηλαδή μέσα από SNG ή LNG κι όχι με σύνδεση με φυσικό αγωγό, άρα η ΡΑΕ είναι σε μια αναθεώρηση ώστε να γίνει μια πιο σωστή αποτίμηση και να προχωρήσει στην συνέχεια στην έγκριση στην έγκριση των επενδυτικών σχεδίων που θα προκύψουν μέσα από την ολομέλειά της».

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.