ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Ανταμώματα Απανταχού Μεσσηνίων

 


Τα ανταμώματα των απανταχού Μεσσηνίων έγιναν θεσμός. Φέτος το 10ο θα γίνει σπονδυλωτό και σε πολλές πόλεις. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί στην Πύλο, την 19η Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 μ.μ., στον ανοικτό χώρο του εστιατορίου «Τέσσερες εποχές», στην πλαζ της Πύλου, με τις  απαιτούμενες υγειονομικές προφυλάξεις.

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, εντάσσει τα ανταμώματα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση συνδέοντάς τα με νέες ιστορικές εκδόσεις της.

Έτσι στην Πύλο θα παρουσιαστεί ο  δίγλωσσος Ιστορικός τόμος της  Δώρας Γιαννίτση, διδάκτορος  ιστορίας, διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. στη Μόσχα (www.hecucenter.ru)  και εκπροσώπου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην Ευρώπη με τίτλο: «200 χρόνια της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821».

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έλθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ.  Το επόμενο με άλλη έκδοση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 30 Ιουλίου.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.