ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

κοινωνία

Νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό του πλαισίου στην απόκτηση άδειας οδήγησης από τα 17 έτη

 


Στη Βουλή πάει ΤΗΝ Τετάρτη, το νομοσχέδιο που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Πιο αναλυτικά, αύριο ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια η δυνατότητα δίπλωμα οδήγησης από 17 ετών επιτρέποντας στους νέους να συμμετέχουν κανονικά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για έκδοση άδειας για όχημα τύπου Β, η οποία καλύπτει όλα τα επιβατικά ΙΧ.

Μάλιστα, αφού περάσουν τις εξετάσεις, οι 17ρηδες θα μπορούν να κυκλοφορούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, ή εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου διαμένουν σε περίπτωση που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «ανοίγει» τα δικαιώματα των 17ρηδων, αφού μετά το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, από τα 17, πλέον αποκτούν τα ίδια δικαιώματα και στην οδήγηση. Και αυτό στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει στους νέους πως εφόσον το κράτος τους εμπιστεύεται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, μπορεί να τους δείξει ανάλογη εμπιστοσύνη και σε άλλα θέματα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το νομοσχέδιο

πηγη

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.