ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΛΙΒΑΝΟΥ στους «γαλάζιους» βουλευτές από Λιβανό

 


“Μασάζ” στους βουλευτές της ΝΔ από τις σταφιδοπαραγωγικές περιοχές με τακτική… μαστίγιο και καρότο επιχείρησε να κάνει σήμερα ο Σπήλιος Λιβανός, βλέποντας την όλη κατάσταση με την κατάρρευση στην οποία οδηγήθηκε η σταφίδα -στην βάση και των επιλογών που δεν… έκανε- αλλά και στο φόντο του επικείμενου συλλαλητηρίου της Παρασκευής.

Την “τακτική” αυτή την ξέρει καλά, αφού την εφάρμοσε και… έπιασε, την προηγούμενη φορά που “μύριζαν” κινητοποιήσεις λίγο πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μεσσηνία, με αντικείμενο τότε το θέμα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμών, που κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον “σκόπελο” και ΠΟΤΕ να μην καλέσει τα εμπλεκόμενα μέρη για την περιβόητη πρόταση που θα έφερνε, παρότι ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Σήμερα στο ΥΠΑΑΤ και λίγο πριν την συνεδρίαση στη Βουλή, ο κ. Λιβανός μαζί με τον Υφυπουργό τον κ. Στύλιο συναντήθηκαν και τα… είπαν με τους “γαλάζιους” βουλευτές. Έδωσαν το παρών οι Φωτήλας, Αλεξοπούλου, Τσιγκρής, Ακτύπης, Νικολακόπουλος, Αυγερινοπούλου, Κόλλιας, Δήμας, Λαμπρόπουλος, Μαντάς και Χρυσομάλλης (απουσίαζαν Ταγαράς, Κατσανιώτης, Τζαβάρας).

Μια στο… καρφί και μια στο… πέταλο προς τους βουλευτές ο κ. Λιβανός επέμεινε στην στάση του, πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι με τα… αποθέματα -τους 5.000 τόνους που κατακλύζουν την αγορά- παρότι άλλα είχαν ειπωθεί στο παρελθόν στην συνάντηση με την Παναιγιάλειο, και, πως στοχεύει να καταθέσει πρόταση αποζημίωσης προς τους σταφιδοπαραγωγούς -όταν και άμα…”- χωρίς και αυτό να είναι συγκεκριμένο, το τι πως και πόσο, καθότι μια τέτοια κατεύθυνση τώρα, θα διέλυε οριστικά προϊόν και αγορά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο έχει καλέσει και ομάδες παραγωγών, ενώσεις και αγροτικούς συλλόγους προκειμένου να συνεχιστεί και εκεί η “τακτική” του ΥΠΑΑΤ και να μειωθεί το κύμα των αντιδράσεων της Παρασκευής.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.