ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

B. Ξυγκώρος: ΜΕΙΖΟΝ θέμα τα οικονομικά αντίμετρα στις επιχειρήσεις

 


Η πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων σημειώθηκε με αρκετές αρρυθμίες και η κατάσταση αυτή πρόσθεσε κι άλλα στοιχεία προβληματισμού -αλλά και… αγωνίας- για το ποιο θα είναι το αποτύπωμα στην οικονομία. Τα αδιευκρίνιστα σημεία αρκετά και για αυτά ζήτησε άμεσα να υπάρξει άμεσα ξεκάθαρη θέση και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για το τι και πως ισχύει.

Η ουσία είναι όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του θεσμικού φορέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, μεταφέροντας την συνθήκη που δημιουργείται πως “υπάρχει μεγάλο ζήτημα και πως πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν αντίμετρα μια και οι συνέπειες στην οικονομία θα είναι μεγάλες. Το λειτουργικό κόστος αυξάνει, κάνουμε τους επαγγελματίες… όργανα ελέγχου και τα προβλήματα θα είναι πολλά και σοβαρά”, τόνισε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος. Άμεσα πρέπει να εξειδικευτούν και να υπάρξουν μέτρα στήριξης, πρόσθεσε στην συνέχεια, επισημαίνοντας πως διαφορετικά θα μιλάμε για μια ακόμη χαμένη χρονιά πηγαίνοντας και προς την περίοδο την εορταστική.

Στο άλλο θέμα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με την προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας στις πρώην σχολές Παπαφλέσσα (δείτε εδώ), ο κ. Ξυγκώρος στάθηκε ιδιαίτερα στην έκτακτη συνθήκη δημοσίου συμφέροντος που ανακύπτει, επισημαίνοντας πως και οι εργασίες που θα γίνουν, ενεργοποιούν με μεγαλύτερη πλέον ταχύτητα και την πρόταση του Επιμελητηρίου για την αξιοποίηση του κτηρίου. Αυτή με ρεαλιστικό πρόσημο όπως επεσήμανε αφορά τη δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας και εκπαίδευσης των στελεχών των επιχειρήσεων με έμφαση στην ειδίκευσή τους, και, τη μετεξέλιξη του χώρου σε ένα ζωντανό κύτταρο, βιώσιμο με εμφανές αποτύπωμα και ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει η συνεργασία και έχει τρέξει ο όλος προγραμματισμός για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και διαθέσιμων πόρων.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.