ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

περιβάλλον

Η χώρα μας απειλείται με αύξηση καταστροφικών πυρκαγιών, εξαφάνιση των παράκτιων κοινοτήτων

 


Βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση. Η άνοδος της θερμοκρασίας οδηγεί σε όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα και οι επιπτώσεις τους γίνονται όλο και πιο έντονες. Οι εποχές όπως τις ξέρουμε χάνονται, πολλά οικοσυστήματα απειλούνται με κατάρρευση και χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους ή τις σοδειές τους. Στην Ελλάδα και στον κόσμο, το δικαίωμα όλων μας σε έναν υγιή και βιώσιμο πλανήτη καταπατάται.
Η χώρα μας απειλείται με αύξηση των καταστροφικών πυρκαγιών, εξαφάνιση των παράκτιων κοινοτήτων και ακτών, ξηρασία και ερημοποίηση αν δεν αναλάβουμε δράση τα επόμενα λίγα χρόνια

Όμως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και των παιδιών μας. Μαθητές και μαθήτριες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα βγαίνουν στους δρόμους και απαιτούν να ακούσουμε την επιστήμη και να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για όλους. Πολίτες από κάθε γωνιά του κόσμου διεκδικούν επείγοντα μέτρα για να αναχαιτιστεί η κλιματική κρίση και προσπαθούν να σταματήσουν καταστροφικά έργα ορυκτών καυσίμων. Στη χώρα μας, ομάδες πολιτών έρχονται αντιμέτωποι με την κυβέρνηση και τις πετρελαϊκές για να σταματήσουν τα σχέδια για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, που απειλούν τον τόπο τους και τα δικαιώματά τους.
Έλα μαζί μας και απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση και τις πετρελαϊκές εταιρείες:
  • Άμεση παύση έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ελληνική γη και θάλασσα.
  • Επείγουσα αναθεώρηση του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού με βάση τις προσταγές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για τον 1,5°C και την Συμφωνία του Παρισιού.
Τώρα πρέπει εταιρείες και πολιτικοί να αναλάβουν την ευθύνη τους για την κλιματική κρίση και να πάρουν άμεσα μέτρα για να τη σταματήσουν. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν: τέρμα τα λόγια, ώρα για δράση.
act.greenpeace.org

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.