ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Women In Olive Oil Greece τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς

 


Οι Women In Olive Oil Greece γιορτάζουν στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς, καθιερωμένη από την UNESCO, και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν μία διαδικτυακή εκδήλωση με σημαντικά πρόσωπα που υπηρετούν το Ελληνικό Ελαιόλαδο, που σκοπό έχει να μοιραστούμε τα πλούσια θετικά μηνύματα από τον Ελληνικό ελαιώνα και να ταξιδέψουμε στο σημαντικό παρελθόν και το ελπιδοφόρο μέλλον των WIOO Greece.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μιλούν για την πρόοδο του επώνυμου ελαιολάδου η Μαρία Κατσούλη, πιστοποιημένη γευσιγνώστρια ελαιόλαδου, εμπνευστής και διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA. Ο Βασίλης Ζαμπούνης, εκδότης του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο» θα μας μιλήσει για τις γυναίκες του ελαιολάδου που ξεχώρισαν. Η Αν. Καθηγήτρια ΑΠΘ Μαρία Παρταλίδου θα αναφερθεί στην κοινωνική υγεία γυναίκας γεωργού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, Γεωπόνος, Διεύθυντης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας,  κάνει επισκόπιση του ελληνικού ελαιώνα.

Στο δεύτερο μέρος, οι ιδρύτριες του WIOO Greece κάνουν ανασκόπηση στις δράσεις που έλαβαν χώρα στον πρώτο συναρπαστικό χρόνο των WIOO Greece  και παρουσιάζουν νέες δράσεις με χαρακτήρα καινοτομίας και φιλανθρωπίας.

Ο Δρ. Στέλιος Αρχοντάκης, ιδρυτής της BIOCOS παρουσιάζει το WIOO Greece DNA mapping, μια δράση με στόχο την δημιουργία του πρώτου βιογενετικού χάρτη ελαιώνων.

Η κα. Χριστίνα Στριμπάκου, συνιδρύτρια του WIOO Greece, παρουσιάζει την δράση Proud to be WIOO, η οποία αναδεικνύει την σπουδαία δουλειά των μελών και όλων των γυναικών που ασχολούνται με το ελαιόλαδο.

Τέλος, κα. Μαριλένα Καραδήμα, συνιδρύτρια του WIOO Greece, αναφέρεται στην εμπειρία τους στο Higgs Incubator ως εκκολαπτόμενος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και τους μελλοντικούς στόχους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Μάθετε περισσότερα και συμμετάσχετε σε αυτή την Γιορτή Ελιάς εδώ  (https://www.facebook.com/events/4436579263116177/?ref=newsfeed)

Ή συνδεθείτε στις 25 Νοεμβρίου στις 18.00 μέσω ZOOM  εδώ

(ΖΟΟΜ link: https://us02web.zoom.us/j/89764965860?pwd=djdaYTVNQW9ENzB6Vmo2Y2JCVzk2dz09

Meeting ID: 897 6496 5860                  Passcode: 972007

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.