ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Γαστρονομικός τουριστικός προορισμός η Καλαμάτα


Ελιά και ελαιόλαδο νικητές στην διαβούλευση για το τουριστικό λογότυπο του δήμου καλάματας. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα ταυτοποιήθηκε ως γαστρονομικός προορισμός και μένει τώρα να ψηφιστεί και η εικόνα που θα έχει το λογότυπο που θα ταξιδέψει παντού. 
H εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου παρουσία εκπροσώπων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, καθώς και του Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς». Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις δράσεις του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ», εστιάζοντας στον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Η Καλαμάτα Γαστρονομικός Προορισμός με όχημα την Ελιά Καλαμών: είναι εφικτό;» με θέμα την ανάδειξη της πόλης ως γαστρονομικό προορισμό, μέσω του ΠΟΠ προϊόντος ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ, σε ένα πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής. 
 Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», διαπιστευμένου φορέα από το Συμβούλιο της Ευρώπης και αναγνωρισμένου από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Διαδρομή Διαπολιτισμικού Διαλόγου και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία ανακοινώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιόδεντρου, στις 26 Νοεμβρίου, και περιλαμβάνει πλήθος δράσεων ευαισθητοποίησης για την επιτραπέζια ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΩΝ. Η πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί από 29 φορείς της Μεσσηνίας από την εκπαίδευση, την ιατρική και φαρμακευτική κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, την εστίαση, τον τουρισμό, πολιτιστικούς οργανισμούς, υπηρεσίες και εμπόρους τροφίμων, ελαιοτριβεία και γενικότερα επαγγελματίες όπου η ελιά Καλαμών έχει κυρίαρχο ρόλο.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.