ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 


Σε πορεία χωρίς «τιμόνι» οι μεσαίας κλίμακας αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, καλύτερη η εικόνα για τις μικρές. Οι µικροί αγρότες στην Ελλάδα επειδή δεν έχουν άλλη διέξοδο, για να επιβιώσουν είναι πολύ αποτελεσµατικοί µε οικονοµικούς όρους.

Ωστόσο, χάνουν τον έλεγχο όσοι καταφέρουν να µετατρέψουν τη µονάδα τους σε µεσαία εκµετάλλευση λόγω περιορισµών στη διαχειριστική ικανότητα και την οργάνωση, µέχρι να γίνουν πραγµατικά µεγάλοι. Αυτή είναι η λεγόµενη «κατάρα των µεσαίων» στη γεωργία και σε µία χώρα που έχει δηµόσιο χρέος στο 200% του ΑΕΠ της και επιθυµεί να εστιάσει σε παραγωγικούς τοµείς όπως η γεωργία για να ανακάµψει, πρέπει οι αγροτικές πολιτικές και οι ενισχύσεις της να στοχεύσουν σε αυτό το µεταίχµιο.

Τα παραπάνω τόνισαν οι εκπρόσωποι της Παγκόσµιας Τράπεζας που παρευρέθηκαν στην 11η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ στα Χανιά την περασµένη ∆ευτέρα, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα συµπεράσµατα της µελέτης µε τίτλο «Στρατηγικός Σχεδιασµός και ∆ράση για τη Γεωργία και τον Μετασχηµατισµό της Υπαίθρου (SPARTA)» που είχαν αναλάβει στα πλαίσια προετοιµασίας του στρατηγικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.