ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Πανελλαδικές 2022: 1 στις 3 υποψηφίους εκτός ΑΕΙ αλλάζει τα πάντα


 «Σπρώχνουν» προς τα κάτω και σε όλα τα επιστημονικά πεδία τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) οι φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τα Μαθηματικά και η Φυσική μάλιστα φαίνεται να οδηγούν την πτωτική αυτή πορεία (με θέματα πολύ απαιτητικά φέτος που σχολιάστηκαν μάλιστα αρνητικά από την επιστημονική Εταιρεία του κλάδου στην πρώτη περίπτωση). Επανεμφάνιση …θεαματική έκαναν από την άλλη πλευρά τα Λατινικά, που αντικατέστησαν την Κοινωνιολογία στην εξέταση των Ανθρωπιστικών σπουδών. Στο μάθημα το 45,13% των υποψηφίων έδωσε γραπτά κάτω από την βαθμολογική βάση, με παράλληλη μείωση κατά 10% των αριστούχων σε σχέση με την περυσινή εξεταστική διαδικασία. Τα Λατινικά ωστόσο, φαίνεται ότι είναι ο παράγοντας που απέτρεψε φέτος πολλούς υποψηφίους να επιλέξουν την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών σπουδών, καθώς ο πληθυσμός της «έπεσε» κατά χιλιάδες υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση συγκεκριμένες συγκρίσεις σε σχέση με την περυσινή διαδικασία δεν είναι εύκολο να γίνουν, καθώς φέτος η βαθμολογική εικόνα για την είσοδο στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας είναι τελείως διαφορετική, με νέους συντελεστές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής τους, αλλά και καινούργιους συντελεστές στα μαθήματα βαρύτητας ανά τμήμα.

διαβάστε την συνέχεια στο ρεπορτάζ του www.in.gr πατώντας εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.