ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

 


Φρένο στα είδη που μπορούν να κατασχέσει η εφορία βάζει διάταξη που  ψηφίσθηκε από τη Βουλή διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τους φορολογούμενους ώστε να έχουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.  

Αν και το ελεγκτικό πρόγραμμα της εφορίας βρήκε στο ζενίθ, με στόχο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή που συντελείται και έχει αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα 112,5 δισ. ευρώ με εκτεταμένα προγράμματα κατασχέσεων και πλειστηριασμών η εφορία όπως φαίνεται εκσυγχρονίζεται αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των φορολογούμενων που έχουν δημιουργήσει οι αλλεπάλληλες κρισεις.

Με τη νέα διάταξη έρχονται αλλαγές στη διαδικασία των κατασχέσεων και μπαίνουν περιορισμοί στα αντικείμενα που μπορεί να κατασχέσουν οι Αρχές. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση δεν θα κατάσχονται αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειας του τον οφειλέτη. Τα αντικείμενα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Εκτός λοιπόν των περιουσιακών στοιχείων που έχουν κριθεί απαραίτητα για τη διαβίωση του οφειλέτη, μεταξύ των οποίων και το ακατάσχετο ποσό των 1.250 ευρώ, εξαιρούνται από την κατάσχεση, τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την εργασία τους.

Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ του οφειλέτη και του υπαλληλου που διενεργεί τη κατάσχεση ως προς τα αντικείμενα που θα κατασχεθούν, , τα συγκεκριμένα αντικείμενα κατάσχονται μεν, αλλά παραδίδονται στον οφειλέτη, “φέροντα πάσας τας ευθύνας του μεσεγγυούχου” ενώ η διαφορά λύνεται στο Ειρηνοδικείο στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί με αίτησή του ο οφειλέτης εντός πέντε ημερών, από της παραδόσεως ή επιδόσεως του αντιγράφου της εκθέσεως κατασχέσεως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.