ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Απετραπη αυτοκτονια νεαρου Καλαματιανου μεσω Ιντερνετ

Την αποτροπή αυτοκτονιών δεκαεφτά νέων ανθρώπων που εξέφραζαν την πρόθεσή τους στο ίντερνετ, ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους τελευταίους τρεις μήνες, στο πλαίσιο προληπτικής δράσης αστυνομικοί εντόπισαν στο διαδίκτυο κείμενα ή συνομιλίες χρηστών, οι οποίοι εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που οφείλονταν σε ανεργία, οικογενειακά, ερωτικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και επειδή κάποιους τους απέκλεισαν από online παιχνίδια στο ίντερνετ γιατί δεν τηρούσαν τους κανόνες.
Πρόκειται συγκεκριμένα για δεκαέξι νέους στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι εννέα είναι ανήλικοι και ένας στη Φινλανδία.
Οι αστυνομικοί αφού εντόπισαν τους επίδοξους αυτόχειρες, ενημέρωσαν ψυχολόγους της ΜΚΟ της εκκλησίας «Αλληλεγγύη» για τους ενήλικες και ψυχολόγους του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τους ανήλικους, με τη συνεργασία των οποίων ενημέρωσαν τις οικογένειες προκειμένου να παράσχουν στήριξη στα παιδιά τους. Για τον Φινλανδό ενημερώθηκε η οικογένειά του μέσω Ιντερπόλ.
Στην Ελλάδα, οι περιοχές όπου εντοπίστηκαν οι δεκαέξι χρήστες του ίντερνετ ήταν στην Αθήνα, στις Σέρρες, στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη. Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες που εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες των αρχών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.