ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Επιστροφη στις ριζες για τους νεους...

Έρευνα με βάση την οποία 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφθεί να επιστρέψει στην επαρχία και 19,3% έχει κάνει κινήσεις για την επιστροφή του παρουσίασε χθές σε συνέντευξη Τύπου ο Ελληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.
Οπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου «από όσους ερωτήθηκαν, το 68,2%, δηλαδή περίπου 1.500.000 άνθρωποι, εκδηλώνουν την επιθυμία να επιστρέψουν στην επαρχία». Προστίθεται ότι «το 19,3% έχει κάνει συγκεκριμένες κινήσεις για να φύγει».
Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που θέλουν να γυρίσουν, θέλει ν’ ασχοληθεί με τη γεωργία.
Σύμφωνα με υφιστάμενα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, το ένα τρίτο των 60.000 ατόμων που έχουν επιστρέψει στην επαρχία από τις μεγάλες πόλεις έχουν ακαδημαϊκή μόρφωση.
Η έρευνα αναδεικνύει ότι το 25% αυτών που δηλώνουν ότι σκέφτονται επιστροφή στην επαρχία έχουν μεταπτυχιακό τίτλο, το 43,5% είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, το 17,1% είναι απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών, ενώ το 8,2% είναι απόφοιτοι λυκείου και το 1,2% γυμνασίου.
Οπως αναφέρεται «αξιοσημείωτο είναι ότι το 70,3% θα έφευγε για το ίδιο ή και μικρότερο εισόδημα, αλλά για μια ζωή πιο ανθρώπινη, που μεταφράζεται σε καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, σε μικρότερο κόστος διαβίωσης, σε σχέσεις πιο ουσιαστικές και ανθρώπινες».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.