ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αθηνα-Καλαματα με συναυλια αλληλεγγυης...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (που διευθύνει ο Ιβάν Μάτζαρης) συμπράττουν με την Παιδική - Εφηβική Χορωδία του Ωδείου Αθηνών (υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κυριάκου Τσολάκη) σε μια συναυλία – παρουσίαση δύο παραμυθιών,με μουσική του Στάθη Γυφτάκη και αφήγηση της Λίλλυς Τριαντάρη, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β' και Ρηγίλλης, το Σάββατο, 24 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση, αποτελεί την πρώτη συναυλιακή παρουσίαση της νέας παραγωγής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων της ΦΑΡΙΣ. Πρόκειται για ένα CD, το πρώτο για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το οποίο κυκλοφορεί από τα Χριστούγεννα του 2011 (εταιρία SUBWAYS). Πρόκειται για δύο παραμύθια που έντυσε μουσικά ο Καλαματιανός συνθέτης Στάθης Γυφτάκης: Πετρόσουπα και Μία ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο.
Μία ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο: βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του συγγραφέα Κόλιν Μακ Νάτον και του εικονογράφου Σατόσι Κιταμούρα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" (2004) σε μετάφραση Ειρήνης Χριστοπούλου. Πρόκειται για ένα παραμύθι που αναφέρεται στην ευεργετική επίδραση της μουσικής στη ψυχή και τη φαντασία των παιδιών κάθε ηλικίας. Γράφτηκε το 2008 και έχει παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, το Βισμπάντεν και τη Φρανκφούρτη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.