ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ο Πολιτισμος κανει σταση στο Πανεπιστημιο...του Μορια

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργάνωσε την εκδήλωση με τίτλο «Κινηματογράφος και Ζωγραφική, Εικόνα και Λόγος» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου στα Κεντρικά Διδακτήρια, στην αίθουσα της Λήδας Τασοπούλου, με προσκεκλημένους τους εικαστικούς καλλιτέχνες Χρήστο Αθανασιάδη και Έφη Δολτσίνη.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρατήρηση, η ανάλυση και η κατανόηση της Εικόνας, στατικής ή κινούμενης, μέσω του Λόγου, γραπτού ή προφορικού καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την επιρροή του Κινηματογράφου στη Ζωγραφική.
Κατόπιν έγινε προβολή και έκθεση έργων των εικαστικών, ενώ ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισε η Κωστούλα Καλούδη, Ιστορικός του κινηματογράφου, Λέκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Την επιστημονική επιμέλεια και διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει οι διδάσκουσες Κωστούλα Καλούδη και Εμμανουέλα Κρουκόβσκι, εικαστικός, μέλος ΕΕΔΙΠ του Τμήματος.
Ο Χρήστος Αθανασιάδης, απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Brera στο Μιλάνο, εκθέτει στη γκαλερί a.antonopoulou.art κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με το σινεμά ως εικαστική αφορμή. Επηρεασμένος από τον αστικό μύθο που ήδη είχε δημιουργηθεί από το σινεμά, προσπαθεί με το έργο του να κάνει τον συγκερασμό του καθημερινού φαινομένου της ζωής με την ήδη γνωστή δράση των κινηματογραφικών φιλμ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.