ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αδειασαν από καταθεσεις οι τραπεζες...

Οι λόγοι σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι το υψηλό ποσοστό ανεργίας και η υποχρέωση να πληρώνουν οι Έλληνες όλο και περισσότερους φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση.
Παράλληλα τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επηρεάζουν τους καταθέτες.

Μάλιστα το Spiegel επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος σημείωσε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 14 δισ. ευρώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ενώ η πτώση συνεχίστηκε αμείωτη το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει πως η κίνηση Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, το οποίο τελικά δεν πραγματοποίησε, αύξησε την πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα και την αβεβαιότητα στα ελληνικά νοικοκυριά.
Η «αιμορραγία» των τραπεζικών λογαριασμών έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην οικονομία, ενώ πολλές εταιρείες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα αποθεματικά τους καθώς οι τράπεζες είναι ολοένα και πιο απρόθυμες να δανείσουν.
Παράλληλα πολλά νοικοκυριά συντηρούνται μέσω των αποταμιεύσεων τους λόγω της ανεργίας ή της περικοπής μισθών και συντάξεων, ενώ όσοι διαθέτουν κεφάλαια, προσπαθούν να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το ένα πέμπτο των καταθέσεων που αποσύρονται, μεταφέρεται στο εξωτερικό, τονίζει το Spiegel.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.