ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σκανδαλο με φαρμακα στη Μεσσηνια

Μεγάλη κομπίνα με την εξαγωγή φαρμάκων ανακάλυψε το Σ.Δ.Ο.Ε. στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κόλπο εμπλέκονται μικρός αριθμός φαρμακοποιών και εξαγωγείς φαρμάκων, τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην Αττική, όπου έφθασε η έρευνα, ακολουθώντας τα ίχνη της απάτης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση σχετίζεται με ορισμένα φάρμακα τα οποία οι εταιρείες παραγωγής δίνουν απευθείας στα φαρμακεία σε μικρές ποσότητες, έτσι ώστε να μη γίνεται εξαγωγή. Ορισμένοι φαρμακοποιοί που έπαιρναν φάρμακα αυτής της κατηγορίας αφαιρούσαν το κουπόνι και προφανώς το χρησιμοποιούσαν για να δικαιολογείται η πώληση και τα μεταπωλούσαν στη συνέχεια σε εξαγωγείς.
Όπως προαναφέρθηκε, η έρευνα ξεκίνησε από τη Μεσσηνία και έφθασε στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι παρτίδα που φαίνεται ότι προοριζόταν για νοσοκομείο φέρεται να έχει εξαχθεί. Η έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται στην τελική της φάση και εκτιμάται ότι πρόκειται για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου Ν. Κολετζάκης,πριν από λίγες ημέρες, είχε αναφέρει ότι γίνεται έρευνα για μεγάλη υπόθεση στον χώρο του φαρμάκου, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.zougla

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.