ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τελος οι σχολικες εκδρομες για τους μαθητες

Δεν μπορούν να πληρώσουν οι γονείς !!
Απομακρύνεται για πολλούς μαθητές της Θεσσαλονίκης το όνειρο της πολυήμερης σχολικής εκδρομής, λόγω οικονομικής κρίσης.

Oρισμένα σχολεία έχουν ήδη ακυρώσει τις προγραμματισμένες εκδρομές, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, η πτώση του αριθμού των κρατήσεων κατά την τρέχουσα περίοδο αγγίζει το 70%.
Παρά την επιθυμία πολλών μαθητών να λάβουν μέρος στις καθιερωμένες πολυήμερες σχολικές εκδρομές, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, η αδυναμία πολλών οικογενειών να αντεπεξέλθουν έχει βάλει φρένο στα όνειρά τους.
Η εικόνα από την έως τώρα πορεία των κρατήσεων (30%) είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, καθώς, μολονότι η περίοδος του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου δεν προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον των μαθητών, είναι η πρώτη φορά φέτος που βρίσκονται σε τόσο χαμηλό σημείο.
«Αν και υπάρχει ενδιαφέρον, οι κρατήσεις είναι παγωμένες, λόγω της κρίσης. Σε σχέση δηλαδή με την αντίστοιχη περσινή περίοδο βρισκόμαστε 60%-70% κάτω. Μάλιστα, πάρα πολλά γκρουπάκια που είχαμε προγραμματισμένα γι' αυτήν την περίοδο έχουν ακυρωθεί. Το ίδιο όμως πιστεύουμε ότι θα ισχύσει και για την υπόλοιπη περίοδο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης, εκτιμώντας πως η κάμψη στο σύνολο της φετινής χρονιάς αναμένεται να διαμορφωθεί στο 20% - 30%.
Ήδη σε πολλά σχολεία του νομού παρατηρείται σημαντική δυσκολία στη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού μαθητών, προκειμένου να γίνουν οι πολυήμερες εκδρομές -ακόμη και σε περιοχές που μέχρι πρότινος το βιοτικό επίπεδο θεωρούνταν υψηλό. Για παράδειγμα, στο 3ο Λύκειο Καλαμαριάς ενδιαφέρον εκδήλωσαν μόλις οι 80 από τους 135 μαθητές της Γ' λυκείου, τη στιγμή που απαιτείται η συμμετοχή 106 μαθητών για την πραγματοποίηση της σχολικής εκδρομής.n

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.