ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η Μεσσήνη εκσυγχρονιζεται σταδιακα..

Πόλη σύγχρονη και ελκυστική, χωρίς να χάνει την ιστορικότητα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της, φιλοδοξεί να κάνει τη Μεσσήνη η δημοτική αρχή, με το προγραμματικό σχέδιο που ετοιμάζει για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου, τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και τη δημιουργία δημοτικής αγοράς και παζαριού ζώντων ζώων.
Το σχέδιο θα τεθεί σήμερα στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον Εμπορικό Σύλλογο της Μεσσήνης, που, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, εξέφρασαν θετική άποψη.

Χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, το σχέδιο επρόκειτο να παρουσιαστεί και στους δημότες της Μεσσήνης, οι οποίοι ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου!
Ως ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης περιγράφεται η περιοχή εντός των οδών 28ης Οκτωβρίου, Μερλοπούλου, Μεσολογγίου, Καρατζά, Δημητρίου Σ. Τσούση και Πολυτεχνείου. Η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση αυτής της περιοχής με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Οι παρεμβάσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι, είναι: Διαμόρφωση δρόμων με ήπιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μονοδρομήσεις, αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων, τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού, παγκάκια κ.λπ.
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ
Όσον αφορά τον ποδηλατόδρομο, η δημοτική αρχή προτείνει αυτός να ξεκινάει από το κέντρο της Μεσσήνης, να περνάει από το Σιδηροδρομικό Σταθμό, να φτάνει στον Πάμισο, να κατεβαίνει στη θάλασσα παράλληλα με το ποτάμι, να φτάνει στη Μπούκα και να ανεβαίνει πάλι στη Μεσσήνη από τον Άγιο Νικόλαο και την παραλλαγή της 6ης Επαρχιακής Οδού. Η δημοτική αρχή τονίζει ότι τα αποτελέσματα της δημιουργίας και λειτουργίας ενός τέτοιου έργου θα είναι: Η παροχή διευκολύνσεων αναψυχής στους πολίτες και επισκέπτες, η γνωριμία με το αστικό περιβάλλον και την παραλία, η οικονομική μετακίνηση, η θετική επίδραση στη σωματική υγεία, η βελτίωση της ψυχικής διάθεσης.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Όσον αφορά τη Δημοτική Αγορά, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση δημοτικού οικοπέδου, εκτάσης 3.942,56 τ.μ., στην περιοχή Μπεζεστένια, πλησίον του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής. Στο οικόπεδο αυτό, το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. Μεσσήνης, μπορεί να ανεγερθεί κτίριο που να εξυπηρετεί ανάγκες δημοτικής αγοράς. Με μια πρώτη προσέγγιση η λειτουργία του χώρου, χωρίς να επηρεάζει τη λαϊκή αγορά, θα μπορούσε να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα και να παίρνουν μέρος παραγωγοί τοπικών προϊόντων, τυποποιητές κ.λπ. Λίγο πιο κάτω προτείνεται να δημιουργηθεί και παζάρι ζώντων ζώων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.