ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Επιταχυνει τους ρυθμους η Περιφερεια Πελοποννησου...

Φωτιά έχει πάρει το κτίριο της περιφέρειας. Και δεν οφείλεται στον καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Αρκαδική πρωτεύουσα αλλά στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Την επομένη ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου ο περιφερειάρχης συγκάλεσε ευρύτατη σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τους έβαλε όλους κυριολεκτικά στην πρίζα.

Του ξεκαθάρισε ότι ο καθένας στον τομέα του πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι του προγράμματος για το 2012. Ο κ. Τατούλης είναι εξαιρετικά ανήσυχος με τις πολιτικές εξελίξεις και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δείκτη ασφαλείας στην Πελοπόννησο. Ανεξάρτητα απο την πορεία της κυβέρνησης η περιφέρεια πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που τις προσφέρεται σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο.
“Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μισό ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα γιατί τα λεφτά αυτά καταλήγουν τελικά στην κοινωνία και στους πολίτες μας.Ούτε μισό ευρώ δεν θα πάει χαμένο, για αυτό οι αντιπεριφερειάρχες τόσο οι θεματικοί όσο και των νομών πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.”
«Αυτό το καλοκαίρι είναι το κρισιμότερο για όλους μας», τονίζει σε κάθε τόνο.
Μάλιστα έθεσε τους στόχους και τις άμεσες προτεραιότητες για τον καθένα ξεχωριστά τονίζοντας: “Αν εμείς κάνουμε την δουλειά μας και τρέξουμε όποια και αν είναι η τύχη της χώρας, η τύχη της Πελοποννήσου θα είναι καλύτερη”.
Εχει σημάνει λοιπόν συναγερμός στο επιτελείο του. Νικολάκου, Πουλάς και Παπαφωτίου τρέχουν μέσα στον καύσωνα όλη την Πελοπόννησο για να συντονίσουν το έργο. Οι αντιπεριφερειάρχες των νομών έχουν και αυτοί με την σειρά τους πιέσει τις υπηρεσίες και οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Χθές η κα. Νικολάκου προήδρευσε συσκέψεων που έγιναν σε 2 διαφορετικούς νομούς με αντικείμενο τα έργα του τεχνικού προγράμματος.
Ο ίδιος ο περιφερειάρχης καλεί πλέον καθημερινά στην Τρίπολη μεγάλες κοινωνικές ομάδες και διαβουλεύεται με σκοπό να δημιουργήσει συνθήκες επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας, όπως χθές με τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς.
Παράλληλα κάνει σημαντικές επαφές στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους συνεργάτες του κ.Τατούλη δεν θα πάρει ούτε μία μέρα άδεια το καλοκαίρι όπως έχει γίνει γνωστό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.