ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αναμικτη η εικονα για τις αναπλασεις...

Σε κοινή θέα και στην κρίση των πολιτών είναι το έργο της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της, μετά το άνοιγμα διόδου από την Αριστομένους στη Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Οι εντυπώσεις του κόσμου διαφέρουν. Άλλοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την «άπλα» που δημιουργήθηκε με την κατάργηση των μεγάλων παρτεριών. Υπάρχουν όμως και εντελώς αντίθετα σχόλια, ότι δηλαδή δεν έπρεπε να περιοριστούν οι χωμάτινες επιφάνειες, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη «άπλα» στο νότιο μέρος της πλατείας.
Πάντως είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες κρίσεις, δεδομένου ότι για να ολοκληρωθούν τα έργα στο βόρειο μέρος υπολείπεται περίπου το 30% των εργασιών που περιγράφονται στη μελέτη.
Όσον αφορά τα έργα στην Αριστομένους, η δημοτική αρχή και ο εργολάβος συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν ότι ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία οπωσδήποτε μέχρι το τέλος Ιουνίου. Κάτω από την Αριστομένους εγκαθίσταται καινούργιος αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, ενώ θα κατασκευαστεί καινούργια άσφαλτος.
Επίσης, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη στο προσεχές μέλλον να κατασκευάσει στην Αριστομένους, οπωσδήποτε στο τμήμα από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι το Πνευματικό Κέντρο, σταμπωτή άσφαλτο. Με αυτή την παρέμβαση ο δρόμος θα δείχνει σαν να είναι λιθοστρωμένος. Θα είναι υποέργο του έργου της ανάπλασης, που θα χρηματοδοτηθεί όχι από το ΕΣΠΑ, αλλά από άλλους πόρους που αναζητεί ο Δήμος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.