ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αρωμα σκανδαλου για δημοπρασιες μαιμου στη Καλαματα;

Υπόνοιες ότι εργολάβοι του γεωτεχνικού τομέα ενδεχομένως συνεννοούνται μεταξύ τους στους διαγωνισμούς του Δήμου Καλαμάτας, προσφέρουν μικρές εκπτώσεις και μοιράζονται τα έργα, έχει η Οικονομική Επιτροπή, που χθες πήρε τη γενναία απόφαση να ακυρώσει διαγωνισμό για τη συντήρηση του πρασίνου.
Την ακύρωση πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, τονίζοντας ότι για πολλοστή φορά σε έργο που αφορά τις γεωτεχνικές υπηρεσίες, οι εργολάβοι προσέφεραν έκπτωση 10%, 9% και 8%. Ο αντιδήμαρχος μίλησε για «σύστημα ρολόι» και υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να σταλεί το μήνυμα ότι ο Δήμος δεν ανέχεται πρακτικές που δε διασφαλίζουν τον ανταγωνισμό και το οικονομικό συμφέρον του Δήμου.
Όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής συμφώνησαν πως εδώ και πάρα πολύ καιρό παρατηρείται το φαινόμενο να προσέρχονται στους διαγωνισμούς για το πράσινο συγκεκριμένοι εργολάβοι και να προσφέρουν εκπτώσεις του ίδιου πάνω κάτω ύψους.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Νίκος Φωτέας, πρότεινε αντί να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να καθυστερήσει το έργο της συντήρησης του πρασίνου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ περίπου, να κληθεί ο μειοδότης και να αυξήσει την προσφορά του. Την ίδια άποψη υποστήριξαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Παύλος Μπουζιάνης και Στέλιος Στασινόπουλος, ενώ ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Λιοντήρης, δεν έφερε αντίρρηση για την ακύρωση του διαγωνισμού, τόνισε πάντως ότι τυπικά η διαδικασία του διαγωνισμού δεν πάσχει, αλλά και ότι θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο πράσινο από το χρόνο που θα χαθεί μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.