ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Κολλησαν τα αντιδιαβρωτικα εργα...

Εδώ κι ένα χρόνο βρίσκεται στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος η προμελέτη του έργου:“Αντιδιαβρωτική προστασία παραλίας Δ. Ε. Αίπειας”. Προχθές σε επίσκεψή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας& Κλιματικής Αλλαγής κ. Τολέρη, και του ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.
Η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου βρίσκεται στη φάση των γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και απομένει η γνωμοδότηση της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων για να προχωρήσει η διαδικασία.
Μέσω της μελέτης προβλέπονται να κατασκευασθούν: τρείς κυματοθραύστες 90 μ. έκαστος, ένας πρόβολος 150μ., ενίσχυση υφιστάμενου προβόλου του προσήνεμου μώλου του λιμενίσκου Αγίου Ανδρέα, μήκους 70μ. και ενίσχυση βραχωδών υφάλων.
Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να αντιμετωπιστεί η διάβρωση στα τμήματα που απαιτούν άμεση παρέμβαση. Το μήκος που θα λειτουργήσει το έργο είναι 800 μέτρα,300 μ. στο νότιο τμήμα και 500 μ. στο βόρειο τμήμα του λιμενίσκου. Ο στόχος με την υλοποίηση του έργου, είναι η θραύση του κύματος να γίνεται στο εξωτερικό μέτωπο των κυματοθραυστών και στο εσωτερικό να επικρατεί ήπια κυματική κατάσταση.
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί τη διαδικασία της αδειοδότησης του έργου και στοχεύει στην υλοποίηση του μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα διάβρωσης στην περιοχή.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.