ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σε νεα φαση το Μεγαρο Χορου Καλαματας

Η κρίση βαθαίνει αλλά το πανάκριβο έργο του νέου Δημαρχείου στο παλιό Νοσοκομείο, που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, συνεχίζεται ακάθεκτα. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ενίσχυσης του σκελετού του κτηρίου και της εξωτερικής τοιχοποιίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.000.000 ευρώ περίπου και η ανάδοχος εταιρία, ΑΕΤΕΘ Α.Ε., έχει προσφέρει έκπτωση ύψους 51%!
Παρά τους λογικούς φόβους που υπήρχαν, ότι ενδεχομένως θα προέκυπταν προβλήματα στις πληρωμές των εργασιών λόγω των άδειων ταμείων, μέχρι τώρα το κράτος πληρώνει κανονικά. Ωστόσο οι λογαριασμοί που μέχρι τώρα είχε υποβάλει ο ανάδοχος ήταν μικροί. Στο εξής όμως θα είναι μεγαλύτεροι, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, καθώς το έργο μπαίνει σε φάση παρεμβάσεων υψηλού κόστους.
Ο ανάδοχος έχει ήδη ολοκληρώσει την καθαίρεση των σοφάδων και το ξήλωμα των κουφωμάτων.
Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα του νεότερου κτηρίου της παλιάς Καρδιολογικής Κλινικής. Είχε συμφωνηθεί, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Υγείας, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, το κτήριο να επισκευαστεί και να αξιοποιηθεί για τη στέγαση κοινωνικών υπηρεσιών και φορέων. Ωστόσο το διεκδικεί και ο Δήμος Καλαμάτας για να στεγάσει νομικά του πρόσωπα, ενώ υπάρχει και μια ακόμη πρόταση, να παραμείνει το κτήριο στην ιδιοκτησία του δημοσίου για τη στέγαση κρατικών υπηρεσιών που είναι στο ενοίκιο και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.