ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για τη σύνδεση της Μεσογειακής διατροφής με την τοπική οικονομία, πραγματοποιήθηκε στη Χώρα, από την πολυβραβευμένη ομάδα παραγωγών Νηλέας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Νεστόρεια 2012. Η εκδήλωση θα γίνει στο κινηματογράφο «REX» και θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ. Θα περιλαμβάνει δε δύο θεματικές ενότητες, ενώ στο τέλος θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα στον πεζόδρομο.
Η πρώτη ενότητα αφορά τη σύνδεση της μεσογειακής διατροφής με την τοπική οικονομία, και από την πλευρά του ΝΗΛΕΑ θα κατατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση της ποικιλίας Μαυρολιά, κυρίως ως βρώσιμης ελιάς.
Εισηγητής θα είναι ο αντιπρόεδρος του Νηλέα και πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.
Η δεύτερη ενότητα αφορά μια πρώτη προσέγγιση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-1020 από τη γεωπόνο Χρυσαυγή Ρέππα και ειδικότερα θα αναφερθούν οι θετικές αλλά και οι αρνητικές αλλαγές που έρχονται.
Όπως σημειώνει σχετικά ο Νηλέας, «επειδή η περίοδος διαβούλευσης της νέας ΚΑΠ βαδίζει προς την ολοκλήρωση της και θα ακολουθήσουν οι οριστικές αποφάσεις κρίνουμε εξαιρετικά σημαντικό να γίνει μια πρώτη ενημέρωση ως προς τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.