ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παραδοση ανευ ορων στο ΣΥΡΙΖΑ με δηλωση βομβα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Μία δήλωση-βόμβα υψηλόβαθμου στελέχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ρίξει πολύ λάδι στην σύγκρουση που έχει προκυψει απο το πρωί με το δημοσιεύμα της "Ελευθερίας" στην Μεσσηνία.
ΗΔΗ εκτιμώντας την σοβαρότητα του θέματος ζήτησε δήλωση απο την περιφέρεια. Η απάντηση που λάβαμε απο το γραφείο τύπου ήταν λακωνική:
"Η περιφέρεια Πελοποννήσου απαντά όταν κρίνει ότι χρειάζεται και με θεσμικό τρόπο.Ο περιφερειάρχης απαντά όταν ο ίδιος εκτιμά τον πολιτικό χρόνο".

Οι πληροφορίες μας λένε ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση στα όσα ο εκδότης της εφημερίδας κ.Πλεμμένος γράφει και θα είναι αποκαλυπτική.

Στελέχη του περιφερειακού μεγάρου της Τρίπολης θεωρούν ότι η εφημερίδα έχει ξεπεράσει τα όρια της αναγκαίας κριτικής ακόμα και της δημοσιογραφίας αιχμής.

Ενα απο τα κορυφαία όμως στελέχη στην Τρίπολη μιλώντας στο moriasnews έκανε μία πολύ αιχμηρή δήλωση.
"Είναι κρίμα που μία εφημερίδα με τόση προσπάθεια και κύρος στην Μεσσηνία παραδόθηκε ανευ όρων στον Συριζα. Είναι εμφανές ότι ο εκδότης της εφημερίδας κάτω απο το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης δεν ελέγχει πλέον τα πράγματα. Αυτό έχει φανεί καιρό με την ταύτιση της εφημερίδας με την πολιτική της κοινοπραξίας "Μορέας" στην νότια Πελοπόννησο. Ευελπιστούμε ότι ο εκδότης θα αναλάβει και πάλι ο ίδιος την ηγεσία της εφημερίδας και θα χαράσει μόνος του την πολιτική."
Το στέλεχος δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα μέχρι να απαντήσει επίσημα η περιφέρεια και είναι λογικό αυτό.
Το κείμενο που δημοσιεύσε η "Ελευθερία" είναι το παρακάτω:
Τι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις Τατούλη και Σία κατά της "Ε" και των δημοσιογράφων της
Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι επιθέσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του επιτελείου του εναντίον της "Ελευθερίας". Στόχος η εφημερίδα, οι συντάκτες και επί της ουσίας η ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του Τύπου στην κριτική της εξουσίας. Εχουμε διαμηνύσει δημοσίως και το επαναλαμβάνουμε ότι ουδόλως μας πτοούν οι επιθέσεις. Αποτελούν μια απόδειξη ότι η κριτική μας είναι σωστή και τεκμηριωμένη και φέρνουν σε δύσκολη θέση την ηγεσία της Περιφέρειας που απομονώνεται όλο και περισσότερο πολιτικά.
Με τον κ. Τατούλη ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση πέραν αυτών που προβλέπει η θεσμική θέση του καθενός στη συντεταγμένη Πολιτεία. Δεν ανήκουμε στην κατηγορία των ψοφοδεών που συναγελάζονται με την εξουσία προσδοκώντας μια θέση σίτισης στο πρυτανείο. Προσπαθούμε να εκφράσουμε τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον και δεν έχουμε εμείς την ευθύνη γιατί οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες διαψεύδουν τις προσδοκίες των πολιτών όταν καλούνται να διευθύνουν την τύχη τους. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και ασφαλώς η καθημερινή μας προσπάθεια δεν είναι απαλλαγμένη από υποκειμενισμούς και υπερβολές, από ενέργειες που υπαγορεύονται από το θυμικό όταν οι συμπεριφορές των παραγόντων απάδουν των κανόνων της πολυδιάστατης πλέον πολιτικής ηθικής.

Στο πλαίσιο αυτό και λάθη θα γίνουν και παρεξηγήσεις θα προκύψουν και ανθρώπινες σχέσεις θα διαρραγούν. Η τοπική πολιτική και η διαχείριση της καθημερινότητας αποτελεί αντικείμενο διαρκούς σύγκρουσης Τύπου και εξουσίας και από τη δική μας την πλευρά η προσπάθεια είναι αυτή η σύγκρουση να παράγει προωθητικά αποτελέσματα. Ομως οι συγκρούσεις έχουν και παράπλευρες απώλειες τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι και το τίμημα της δουλειάς για εκείνους που θέλουν να την κάνουν σωστά.

Η εισαγωγή είναι αναγκαία για να γίνει κατανοητό πως η αντιμετώπιση της Περιφέρειας και των παραγόντων της γίνεται στη βάση της πολιτικής που ασκούν. Επειδή το σύστημα μέσων που υποστηρίζει τον κ. Τατούλη σηκώνει κουρνιαχτό για να κρύψει την πραγματικότητα, θα είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά σημεία σύγκρουσης με την Περιφέρεια, το αποτέλεσμα που είχαν και πώς τα διαχειρίζεται το πολιτικό προσωπικό της.
1. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη στην υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του. Εκφράσαμε την άποψη ότι η Περιφέρεια πορεύεται χωρίς σχέδιο, με μοναδικό αυτό που θα παρουσιάσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας που θα κερδίσει το διαγωνισμό σε μια διαδικασία με πολλά νομικά κενά. Δικαιωθήκαμε -δυστυχώς πανηγυρικά- καθώς όλοι οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου είναι... στα κάγκελα ζητώντας ενδιάμεση λύση για το πρόβλημα. Ζητώντας ουσιαστικά ένα σχέδιο μέχρι την οριστική λύση, το οποίο θα κρίνει και ποια είναι αυτή. Αισθάνονται τον κίνδυνο να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους ή να οδηγηθούν οι δήμοι σε οικονομική χρεοκοπία. Και βλέπουν να έρχεται βαρύ το τίμημα της "ολοκληρωμένης λύσης" για την τσέπη των πολιτών που θα αποτελέσει το χρυσωρυχείο της σκουπιδοεκμετάλλευσης.
2. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση της αναβάθμισης του αερολιμένα της Καλαμάτας και των έργων που είναι αναγκαία προς τούτο, τη στιγμή που ο ίδιος προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την υπόθεση μετατροπής του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. Η σύγκρουση είχε ως... παράπλευρη απώλεια τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη ο οποίος κλήθηκε να προτείνει ένα σχέδιο για έργα στον αερολιμένα και δέχθηκε ανοίκεια προσωπική επίθεση και τόνους λάσπης με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Ενα χρόνο μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για το αεροδρόμιο, επί της ουσίας δεν ασχολείται κανένας με την υπόθεση και σε άλλες περιοχές τα έργα προχωρούν γρήγορα με πρωτοβουλία των τοπικών παραγόντων και κρατική χρηματοδότηση. Μόλις προχθές ανατέθηκε το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων προϋπολογισμού 110 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα "ενίσχυσης προσπελασιμότητας" του υπουργείου Ανάπτυξης.

3. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση της καταπολέμησης των κουνουπιών επισημαίνοντας τις ευθύνες της Περιφέρειας πέρυσι το καλοκαίρι και έσπευσε στα δικαστήρια. Φέτος οι περιφερειακοί παράγοντες υπό το φόβο των κουνουπιών και των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούν, προχώρησαν σε αεροψεκασμούς βασιζόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες μας στην περσινή απόφαση, της οποίας η δημοσιοποίηση "εξαγρίωσε" τους αυλικούς της Περιφέρειας.

4. Συγκρουσθήκαμε με τον κ. Τατούλη για την υπόθεση των λιγνιτών, καθώς επιμένει να καταστρέψει μια περιοχή με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη κόντρα στην ομόθυμη στάση όλων των παραγόντων της Μεσσηνίας, όλων των κομμάτων και του ιδίου του πρωθυπουργού. Επί μήνες ο περιφερειάρχης κάνει παιχνίδι προσπαθώντας να επιβάλει τη λειτουργία των λιγνιτωρυχείων, ενώ οι Μεσσήνιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του έχουν φορέσει φίμωτρο και ουσιαστικά αρνούνται να μιλήσουν πριν αποφασίσει να το κάνει ο ίδιος.

Αυτά είναι τα σημεία σύγκρουσης με τον κ. Τατούλη και με ξεκαθαρισμένο το τοπίο αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η "κόκκινη γραμμή" για τη θέση μας είναι ο τρόπος διαχείρισης των μεγάλων θεμάτων που αφορούν (και) στη Μεσσηνία. Σε αυτή τη σθεναρή μας στάση ο κ. Τατούλης και το περιβάλλον του απάντησε με 3 τρόπους:

1. Εδωσε εντολή να κοπούν ουσιαστικά οι δημοσιεύσεις της Περιφέρειας στην "Ε", κίνηση η οποία αποτελεί προσπάθεια εκβιασμού και υποταγής στα κελεύσματα του δίκην ηγεμόνος πολιτευόμενου κ. Τατούλη.

2. Εσπευσε να καταθέσει σειρά από μηνύσεις και αγωγές ζητώντας μεγάλα ποσά για "ηθική βλάβη" στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου που κήρυξε σε βάρος μας σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης και αιματηρών περικοπών σε όλα τα επίπεδα, με πρώτο την απασχόληση και τις αμοιβές των εργαζομένων.

3. Κινητοποίησε έναν ολόκληρο μηχανισμό μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα στην μπλογκόσφαιρα, ο οποίος εξαπολύει με κάθε ευκαιρία χυδαίες επιθέσεις σε βάρος της "Ε" και των ανθρώπων της. Ενώ παράλληλα για ορισμένους άνοιξε τις κάνουλες των χρηματοδοτήσεων για μεταδόσεις, αναμεταδόσεις και πάει λέγοντας. Ολα νομότυπα και με... αποφάσεις όπως και η πρόσληψη της κόρης του στο γραφείο Τύπου της Περιφέρειας για να υπάρχει ο πλήρης έλεγχος της κατάστασης.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι επιθέσεις των αυλικών θα συνεχιστούν αλλά εκείνο που ξεκαθαρίζουμε είναι πως διάλογο με εκείνους που έχουν φεσώσει αγρίως εργαζόμενους, Εφορία, ΙΚΑ και πάσης φύσεως προμηθευτές δεν πρόκειται να ανοίξουμε. Ούτε με εκείνους που κρύβονται στο σκοτάδι και εκβιάζουν δημάρχους και επιχειρηματίες, με πληροφορίες μάλιστα υπόπτου προελεύσεως.

Ισως χρειάζεται να τονίσουμε ιδιαιτέρως σε όσους απεργάζονται σχέδια σε βάρος μας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την κριτική, όσους εκβιασμούς και απειλές αν επιστρατεύσουν. Επιπλέον θα απαντήσουμε σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και οικονομικής βλάβης που εκπορεύεται από την Περιφέρεια. Ηδη έχουμε καταθέσει μηνύσεις και αγωγές για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις δημοσιεύσεις και τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνουμε ότι πλήττει την "Ε" ως δημοσιογραφική οντότητα και οικονομικό οργανισμό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.