ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πακτωλος μισθων για τους αιρετους γιατι ετσι τους αρεσει...

ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ» ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ
ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1.300.000 ΕΥΡΩ!
Ζάλη θα πάθαινε κάποιος άνεργος ή επί μήνες απλήρωτος εργαζόμενος, εάν παρακολουθούσε χθες το μεσημέρι τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας και άκουγε τον επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτη Μπεχράκη, να λέει ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της παράταξής του, για τους αιρετούς του Δήμου το 2011 διατέθηκαν περίπου 1.300.000 ευρώ, όταν η μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δήμου ανήλθε στα 13.000.000 ευρώ.
Πάντως ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι το ποσό για τους αιρετούς σε καμία περίπτωση δεν ανέρχεται στο ύψος που ανέφερε ο Σταμάτης Μπεχράκης, ενώ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων το ποσό είναι μεγαλύτερο από 13.000.000 ευρώ. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει συγκεκριμένα νούμερα.
Η συζήτηση για το κόστος των αιρετών έγινε στο πλαίσιο της προέγκρισης του ισολογισμού του 2011, που πήρε θετική ψήφο μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Ως προς το ζήτημα του ισολογισμού, ο Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε ότι εφτά χρόνια μετά την εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος ο Δήμος ακόμη δεν είναι σε θέση να συντάξει μόνος του τον ισολογισμό, με συνέπεια να πληρώνει για το σκοπό αυτό 12.000 ευρώ σε εταιρία ορκωτών λογιστών.
Πρόσθεσε ότι από τον ισολογισμό λείπει μια ξεκάθαρη αναφορά για το αν υπάρχει πλήρως καταγεγραμμένη η περιουσία του Δήμου, ενώ ζήτησε να καταγραφεί παρατήρηση που να λέει ότι ο Δήμος πρέπει να αποφύγει οπωσδήποτε τη λήψη νέου δανείου, εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο. Τέλος ο κ. Μπεχράκης δήλωσε πως είναι ανήθικη η συμπεριφορά του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΚ, από την οποία εισπράττει κάθε χρόνο 90.000 ευρώ για την εξόφληση δήθεν χρέους της δημοτικής επιχείρησης, η οποία ωστόσο το έχει ξεπληρώσει εκτελώντας σειρά έργων για λογαριασμό του Δήμου.
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπούχαλης απάντησε ότι σύντομα θα μετακινηθεί λογιστής από το «Διοκλή» (πρώην ΑΔΕΚ) στο Δήμο και θα καταστεί δυνατή η σύνταξη των ισολογισμών από την Οικονομική Υπηρεσία. Σχολίασε πάντως ότι τα 12.000 ευρώ που παίρνει η εταιρία των ορκωτών λογιστών είναι καλή τιμή. Για την περιουσία του Δήμου διαβεβαίωσε ότι είναι καταγεγραμμένη, ενώ τάχθηκε υπέρ της λήψης πρόσθετων δανείων προκειμένου να εξοφλήσει ο Δήμος προμηθευτές και να τονώσει τη λειτουργία της αγοράς. Πηγή kalamatajournal

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.