ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Τι σημειώνει η «ΤΕΡΝΑ» - Τα δύσκολα πέρασαν, τα κρίσιμα είναι μπροστά
Τα… δύσκολα πέρασαν για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, αλλά ο… μαραθώνιος συνεχίζεται, οπότε τα… δύσκολα και τα… κρίσιμα είναι μπροστά και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κριθούν πολλά. Ο εκπρόσωπος της “TEΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” το πιστοποίησε αυτό σημειώνοντας πάντως εμφατικά πως έχει γίνει ήδη ένα καθοριστικό βήμα… “Είναι ένας σημαντικός σταθμός για την πορεία
του έργου, καθώς ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση, άρα από σήμερα έχουμε… έργο. Τέλειωσε ένας μαραθώνιος για εμάς και ξεκινά ένας άλλος μεγάλος μαραθώνιος αρκετά πιο δύσκολος που θα μας οδηγήσει στην υπογραφή της σύμβασης με την περιφέρεια και την έναρξη κατασκευής του έργου”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κατάσταση από εδώ και πέρα αναλύεται με το γεγονός, πως για να υπάρξει υπογραφή πρέπει να υπάρξει επεξεργασία και συμφωνία στα εξής κείμενα… Το πρώτο είναι η σύμβαση ΣΔΙΤ, η οποία θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση. Αυτή περιλαμβάνει και άρα πρέπει να έχει τα εξής παραρτήματα: την σύμβαση κατασκευής, που είναι η σύμβαση της αγοράς του εξοπλισμού και της οικοδόμησης του έργου, την σύμβαση λειτουργίας του έργου για τα 25 χρόνια και το χρηματοοικονομικό κλείσιμο με τους δανειστές και την Ε.Ε.“Είναι κείμενα 600 σελίδων που πρέπει να επεξεργαστούμε και να συμφωνήσουμε. Ήδη εμείς ξεκινήσαμε την πρώτη συνάντηση με τις τράπεζες, ώστε σε τρεις έως 6 μήνες το αργότερο από σήμερα, να έχουμε έναρξη κατασκευής. Αυτή τη διαδικασία την ξέρουμε, έχουμε τεχνογνωσία ως ΤΕΡΝΑ, καθώς είναι ίδια με αυτή που εφαρμόζεται στα μεγάλα έργα παραχώρησης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τρέξουμε τις προθεσμίες…”, συμπλήρωσε για το ζήτημα βάζοντας και το… σφιχτό αλλά και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ο κ. Αγραφιώτης.Όσον αφορά για τα όσα ακούστηκαν όλο αυτό διάστημα, ο ίδιος σχολίασε: “Ακούσαμε πάρα πολλά, τρομερά πράγματα… Η απόφαση, όμως, νομίζω ότι κλείνει αυτά τα θέματα και τα κλείνει με έναν τρόπο επαρκή για το περιβάλλον, για την ασφάλεια του έργου για την υγεία των πολιτών. Αυτό το έργο παίρνει υπόψη και επιβάλλει στον ανάδοχο πάρα πολλούς περιβαλλοντικούς όρους για την ασφάλεια του και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι ένα έργο περιβαλλοντικό που θα βελτιώσει το περιβάλλον και η άδεια που πήραμε διασφαλίζει όλα αυτά. Δεν υπάρχει κάτι να φοβόμαστε από εδώ και μετά…”
Ο εκπρόσωπος της “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” ερωτώμενος σημείωσε πως η τεχνολογία που θα εφαρμοστεί είναι τεχνολογία αιχμής για την Ευρώπη. “Είναι η κατεξοχήν τεχνολογία που προωθείται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να την δείξουμε και να το αποδείξουμε και στον πλέον… κακόπιστο”.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.