ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Αντίθετη με τη «μικρή ΔΕΗ» η Μεγαλόπολη

Αντίθετοι με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την «μικρή ΔΕΗ» δηλώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης, τα σωματεία εργαζομένων, στο λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το Σωματείο Συμβασιούχων οκταμηνιτών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης, ο Σύλλογος Επισκευαστών μηχανημάτων και αυτοκινήτων Μεγαλόπολης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Καλούν δε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές Αρκαδίας και των όμορων νομών να μην ψηφίσουν, σε διαφορετική περίπτωση  υποστηρίζουν ότι θα οργανώσουν τοπικό δημοψήφισμα.
Οι φορείς της Μεγαλόπολης σημειώνουν ότι καταγγέλλουν τις μεθοδευμένες ενέργειες της κυβέρνησης για την πώληση – παραχώρηση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε., που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους «στην ίδρυση νέας εταιρίας η περιουσία της οποίας θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε., με εισφορά ποσοστού του παραγωγικού δυναμικού και της πελατειακής της βάσεως, καθ” όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της, έως σήμερα, υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία».

Κάνουν λόγο για «βίαιη υφαρπαγή» της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ” επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο ως μη έχουσα την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.