ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Από σήμερα δίπλα σε αστυνομικούς και τροχαίους 1.536 δημοτικοί αστυνομικοί
Με την ίδια στολή που φορούσαν όταν υπηρετούσαν στην δημοτική αστυνομία, αλλά με άλλα διακριτικά, 1.536 δημοτικοί αστυνομικοί θα παρουσιασθούν στις υπηρεσίες της αστυνομίας. Μέχρι να ορισθούν οι αρμοδιότητές τους, όσοι
παρουσιασθούν σε αστυνομικά τμήματα θα βγαίνουν σε μικτές περιπολίες με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς και θα κάνουν ελέγχους για παραεμπόριο. Όσοι παρουσιαστούν στην Τροχαία, θα κόβουν κλήσεις.Σημειώνεται ότι όσο η τοποθέτησή τους θα είναι προσωρινή, δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται. Επίσης, δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Θα εκτελούν οκτάωρη πρωινή υπηρεσία από κοινού με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς των υπηρεσιών που θα τοποθετούνται προσωρινά κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα ως Παρασκευή) και σύμφωνα με το ωράριο εργασίας που θα επιλέξουν οι ίδιοι από το προβλεπόμενο για τους δημόσιους υπαλλήλους (07.00-15.00, 07.30- 15.30, 08.00-16.00, 08.30-16.30 ή 09.00-17.00).Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της θεωρεί λάθος την τοποθέτηση των ημοτικών αστυνομικών στην αστυνομία και την τροχαία και κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για: «προβληματική εκπαίδευση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν ολιγωρία που ενδέχεται να αποβεί μοιραία»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.