ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Ήταν τα γενέθλια που άξιζε να κάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ 
Όπως έπρεπε, με μια καλλιτεχνική παράσταση που συνεπήρε τόσο τους αδαείς όσο και τους ειδήμονες περί το σύγχρονο χορό, με πολλούς παλιούς αλλά και νεότερους φίλους, με κύρος και με ποιότητα αλλά και με υποσχέσεις για στήριξη στα επόμενα χρόνια, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας γιόρτασε το βράδυ τα 20α γενέθλιά του με την πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης…
Παραβρέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, που διαβεβαίωσε ότι το μέλλον του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι κατοχυρωμένο, πρώτα λόγω του κύρους του και εν συνεχεία λόγω της βοήθειας που είπε ότι θα έχει από την πολιτεία.
Ο υπουργός, που ξεναγήθηκε στο Μέγαρο πριν από την πρεμιέρα από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στις δηλώσεις του μπορεί να μην ήταν συγκεκριμένος όσον αφορά τον τρόπο και το εύρος της στήριξης του θεσμού από την πολιτεία, τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανατροπή πέρα από αυτή που συντελεστεί, που είναι η επιτυχής συνέχιση της διοργάνωσης επί 20 χρόνια.
Ακόμη ο Κώστας Τασούλας μίλησε επαινετικά για την καλλιτεχνική υπεύθυνη του Φεστιβάλ, τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, την οποία και κάλεσε να μην έχει ανησυχία για το μέλλον.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, έδειξε από την πλευρά του ικανοποιημένος από όσα άκουσε από τον υπουργό, τα οποία ανέφερε ότι είναι ουσιαστικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Φεστιβάλ.
Την πρεμιέρα παρακολούθησαν, χορευτές, καλλιτέχνες και φιλότεχνοι, δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, άλλα πολιτικά πρόσωπα, ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος, επιχειρηματίες.
Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να έρθουν στην Καλαμάτα και να παρακολουθήσουν την παράσταση του Φεστιβάλ ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.
Πάντως η πρεμιέρα του Φεστιβάλ ήταν υπέροχη και αυτό οφείλεται στην ομάδα Nederlands Dans Theater 2, που έδωσε μια παράσταση η οποία χειροκροτήθηκε πολύ θερμά και για πολλή ώρα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.