ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Πότε θα αρθεί ο έλεγχος κεφαλαίων

Ο έλεγχος κεφαλαίων μπήκε στη ζωή μας τον Ιούνιο του 2015, και στην πραγματικότητα είναι άγνωστο πότε θα αρθεί. Έτσι, την ελπίδα η άρση των capital controls να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κυρία Λούκα Κατσέλη.
Ακόμη, έδωσε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση του ελέγχου κεφαλαίων, δίχως, ωστόσο, να δώσει διευκρινίσεις.
Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου υπογράμμισε ότι υπάρχει μια μικρή επιστροφή καταθέσεων: «Ελπίζουμε να αντιστραφεί ακόμα περισσότερο το κλίμα», είπε.
Ως προς τις αλλαγές στον Νόμο Κατσέλη, είπε ότι «από τον Αύγουστο έγιναν πιο περιοριστικοί οι όροι ένταξης στον νόμο καθώς μπήκαν πιο αυστηρά περιουσιακά κριτήρια και εισοδηματικά κριτήρια», και διευκρίνισε: «Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ήταν αναγκαίο αλλά οφείλεται στην γενική φιλοσοφία των θεσμών να μπουν παντού κριτήρια».
Ακόμη, προέτρεψε τους δανειολήπτες που είναι σε μόνιμη αδυναμία να απευθυνθούν στις τράπεζες, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να είναι ενήμεροι και εξηγώντας ότι οι τράπεζες έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε κούρεμα μετακύλιση χρόνου και μείωση δόσεων των δανείων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.