ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Ο Β. Γεωργιόπουλος ο νέος πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

elmeΣυγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σε συνεδρίαση που έγινε χθες στα γραφεία του σωματείου. Νέος  πρόεδρος είναι ο Βασίλης Γεωργιόπουλος, Γενικός Γραμματέας ο  Ιωάννης Ανδρουλιδάκης, Αντιπρόεδρος  ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Ταμίας ο Φώτιος Γαϊτάνης, Οργανωτικός Γραμματέας ο Σωτήριος Ξανθάκης και μέλη Κατσούλης Κωνσταντίνος και Σκαλτσά Κλεοπάτρα
  • Οι τακτικές συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη και τρίτη του μήνα στις 20:30΄στα γραφεία Φραντζή 10 και είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο. Έκτακτες συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.
  • Το ΔΣ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων να ορίσουν αντιπρόσωπό τους, που θα είναι ο σύνδεσμος του σχολείου με το σωματείο και να αποστείλουν τα στοιχεία του στο email του σωματείουaelmemessinias@gmail.com .
  • Επικοινωνία κάθε ενδιαφερομένου με το σωματείο μπορεί να γίνεται ή στο email του σωματείου ή στα στοιχεία επικοινωνίας των μελών του ΔΣ.
  • Ακολουθούν τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας:
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
Την Τετάρτη, 9 Δεκέμβρη 2015, στη ΓΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ομόφωνα εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!
Διεκδικούμε επίσης:
  1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.
  2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  4. Την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.
  5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.
  6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
  7. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα με διπλάσια μόρια
  8. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών γενικής αγωγής που εργάζονται στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακά και στον πίνακα γενικής και στον πίνακα ειδικής αγωγής.
  9. Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, ίδια με των μονίμων, ώστε να εξασφαλίζεται η συνδικαλιστική τους δράση στους Συλλόγους και στις ΕΛΜΕ.
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
Την Τετάρτη, 9 Δεκέμβρη 2015, στη ΓΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ομόφωνα εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα για το ασφαλιστικό.
Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και αίμα. Είναι από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων και δε θα αφήσουμε ΕΕ-κεφάλαιο-κυβερνήσεις να το διαλύσουν.
ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που κόβει ένα τεράστιο κομμάτι από τις παροχές στην υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!
Διεκδικούμε:
  • Επαναφορά 13ης 14ης σύνταξης.
  • Aποκατάσταση των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων με ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015, επιστροφή των συντάξεων και του εφάπαξ στο επίπεδο που ήταν πριν τις αλλεπάλληλες μειώσεις. Κατάργηση της μείωσης της κατώτερης σύνταξης από 486 σε 393 €.
  • Υποχρεωτική δωρεάν κοινωνική ασφάλιση υψηλού επιπέδου για όλους.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου…ΦΕΚ 313 τ.Β’ 12/2/2014 για νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ…) καθώς και των νόμων και εγκυκλίων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό που εφαρμόζουν προγενέστερους νόμους και τα 1ο, 2ο, 3ο μνημόνια.
  • Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στα ταμεία και της συμμετοχής στα φάρμακα.
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Πενταετής διαφορά στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών.
  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και στο 80% του τελευταίου μισθού.
  • Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας – αδιοριστίας.
  • Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα ή δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων. Να καταργηθεί η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα αποθεματικά.
  • Άμεση καταβολή του συνολικού ποσού του «Εφάπαξ», των βασικών και των επικουρικών συντάξεων.
  • Κράτος και εργοδοσία να πληρώσουν τις οφειλές τους στα ταμεία.
  • Δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς χωρίς καμία προϋπόθεση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.