ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η ΛΑΕ Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης

apergia ergatikou10Στην απεργιακή κινητοποίηση της 3ης Δεκέμβρη καλεί τους εργαζόμενους η «Λαϊκή Ενότητα» Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Οι αγώνες μας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Προετοιμάζονται για κυβερνήσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο μνημονιακό απομεινάρι, γεγονός που δείχνει την αδυναμία τους και όχι τη δύναμή τους. Δεν είναι ανίκητοι, οι αγώνες μας μπορούν να ρίξουν και αυτούς και τα μνημόνια.
Καλούμαστε, με την προσπάθειά μας από τα κάτω, να καλύψουμε τα κενά της οργάνωσης της απεργίας από γραφειοκρατικές ηγεσίες, που απλά εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να τις πιστεύουν και χωρίς να τις οργανώνουν. Παλεύουμε για τον συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων, για επιτροπές αγώνα για τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζομένων.»
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΛΑΕ Μεσσηνίας:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη βουλή το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η επίθεση αυτή αφήνει κυριολεκτικά καμένη γη καθώς οι συνέπειες των μέτρων του 3ου μνημονίου θα προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων 2 μνημονίων.
  • Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα σεαγρότες και επαγγελματίες πλάι στο νέο ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση.
  • Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα δημιουργήσουν πρωτοφανήαδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά. Με το νέο νόμο,εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που αδυνατούσαν να καταβάλουν τις δόσεις τους (λόγω της χειροτέρευσης της οικονομικής τους κατάστασης), υποχρεώνονται να πληρώσουν, χωρίς να έχουν αρθεί οι λόγοι, για τους οποίους έπαψαν να το κάνουν.
  • Οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό επιχειρούν μάταια και ψευδεπίγραφα, κάτω από το προκάλυμμα μιας παρωδίας διαλόγου και θεσμικών αλλαγών, να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις, να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, να χειροτερεύσουν τους όρους ασφάλισης, να συρρικνώσουν την κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισηςκαι, κυρίως, να μετατρέψουν το χαρακτήρα της από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και καθολικό, σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ατομικών κουμπαράδων εξαθλίωσης και αποκλεισμού. Την ίδια ώρα, που δίνουν άφεση αμαρτιών σε αυτούς καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προωθούν μέτρα για το μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Το μαρτύριο της σταγόνας δε θα σταματήσει εδώ. Έρχονται τα προαπαιτούμενα μέτρα, που οδηγούν σε εξανδραποδισμό τους αγρότες, η συγκρότηση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Σε συνέχεια τηςανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ξεπουλήματός τους έναντι πινακίου φακής σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια για την εκχώρηση σε αυτά ελληνικών επιχειρήσεων και γης μέσω των κόκκινων δανείων.
Ακολουθούν το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και ηαπελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Γίνεται πλέον σαφές ότι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν μια κοροϊδία.
Η μνημονιακή πολιτική είναι μια ταξική πολιτική, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Η χώρα μας αλλάζει μέσα από το μνημονιακό σοκ. Όχι σε μια σύγχρονη χώρα, όπως διατείνονται παλιοί και νέοι υπερασπιστές των μνημονίων, αλλά σε προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών και της Ευρωζώνης.
Να ξεσηκωθούμε πριν να είναι αργά!
Η γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου ήταν η λήξη της «περιόδου χάριτος», που είχε δώσει ο λαός στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ηεπιτυχία της συνέβαλε στην όξυνση της πίεσης και της κρίσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με την αποχώρηση-διαγραφή τριών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι αγώνες μας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Προετοιμάζονται για κυβερνήσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο μνημονιακό απομεινάρι, γεγονός που δείχνει την αδυναμία τους και όχι τη δύναμή τους. Δεν είναι ανίκητοι, οι αγώνες μας μπορούν να ρίξουν και αυτούς και τα μνημόνια.
Καλούμαστε, με την προσπάθειά μας από τα κάτω, να καλύψουμε τα κενά της οργάνωσης της απεργίας από γραφειοκρατικές ηγεσίες, που απλά εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να τις πιστεύουν και χωρίς να τις οργανώνουν. Παλεύουμε για τον συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων, για επιτροπές αγώνα για τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζομένων.
ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την ευρωζώνη. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τη θηλιά των δόσεων από το λαιμό μας και τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική από το νεοφιλελεύθερο δόγμα του ευρω-συστήματος, για να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.
  • Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους!
  • Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών!
  • Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη-Σεισάχθεια-Διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών!
  • Καμία ελληνική συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ. ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015, 10.30 Π.Μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!!»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.