ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

 


Την εκτίμηση πως αν δεν ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων κυρίως επαγγελματιών οι οποίοι βάλλονται από τη νέα κρίση, αλλά και των καταναλωτών, ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τις περισσότερες επιχειρήσεις, έκανε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Ο κ. Ξυγκώρος στάθηκε στην ανάγκη να ληφθούν γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση με μείωση φόρων και άλλα μέτρα αφού η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή στο ρεύμα και στα καύσιμα στην Ευρώπη και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. «Χρειάζεται γενναία μέτρα για να μην έχουμε νέο κύμα λουκέτων και ανεργίας», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που κάλεσε παράλληλα τους καταναλωτές να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα.\

Ειδική μνεία έκανε στα αγροτικά ζητήματα και τα προβλήματα που καταγράφονται, αφού ακόμη και η αναπτυξιακή προοπτική της Μεσσηνίας στον τουρισμό, είναι με έναν τρόπο συνυφασμένη με τον πρωτογενή τομέα. «Φέτος είναι καλή χρονιά για την ελαιοπαραγωγή και δεν υπάρχουν εργάτες να μαζέψουν τις ελιές», τόνισε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος αναδεικνύοντας σε μείζον το ζήτημα των εργατών γης, σημειώνοντας παράλληλα πως πρέπει να ληφθούν και μέτρα στήριξης των ελαιοτριβείων λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση, θα μετακυλιστεί στον παραγωγό, αλλά και στα πυρηνελαιουργεία που είναι από τους πλέον βασικούς κρίκους στην αλυσίδα της ελαιοπαραγωγής και που θα πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση περί της διακοπής για ένα 6ωρο στη λειτουργία τους, καθώς αυτό μπορεί να στοιχίσει καταλυτικά στην φετινή κατάσταση.

Αιχμές, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας άφησε και για τη μη υλοποίηση σημαντικών έργων στο νομό, τονίζοντας πως δεν αρκεί μόνο, να έχουν δρομολογηθεί, πολλά από αυτά. «Ειδικά σε περιόδους κρίσης, οι υποδομές αποτελούν εργαλεία που προσφέρουν στο ΑΕΠ μέσω άλλων πηγών. Καλή η δρομολόγηση αλλά πρέπει να πηγαίνουμε και στην υλοποίηση. Χαρακτηριστικό το θέμα του αεροδρομίου, για το οποίο έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και έχει καθυστερήσει», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυγκώρος.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.