ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

κοινωνία

Η τελική τιμή πετρελαίου θέρμανσης και αερίου διαμορφώνονται καθημερινά

 


Η τελική τιμή πετρελαίου θέρμανσης και αερίου διαμορφώνονται καθημερινά με βάση τις διεθνείς τιμές και την ισοτιμία Δολαρίου σε Ευρώ, άρα εν όψει του χειμώνα αναμένεται να υπάρχει μεταβλητότητα. Προς ώρας πάντως έχουν ανακοινωθεί σημαντικές εκπτώσεις για τα δυο καύσιμα .

Σε κινήσεις στήριξης της ζήτησης προχώρησαν τόσο ο “μεγάλος παίκτης” στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας του πετρελαίου θέρμανσης, ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY (πρώτην ΕΛΠΕ), όσο και ο έτερος παραγωγός και ιδιαίτερα σημαντικός παράγων στον κλάδο εμπορίας που κατέχει το ⅓ περίπου της αγοράς, η Motor Oil με τα σήματα της Shell, Avin και Cyclon.

Στο φόντο αυτό, με τις κινήσεις “κουρέματος” των τιμών ενεργές από χθες, η αγορά φαίνεται να “ζεστάθηκε”. Με βάση όσα ανέφερε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ 1 το Σάββατο, ο Μιχάλης Κιούσης , πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, η κίνηση είναι ικανοποιητική καθώς έχει αρχίσει ο ανεφοδιασμός νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Πολλές περιοχές που ήδη χρησιμοποιούν θέρμανση, ειδικά το βράδυ. Σιγά σιγά γίνεται ο ανεφοδιασμός. Καλά πήγε η τιμή, υπάρχει και το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί στο τέλος του χρόνου και θα βοηθήσει“ σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Κιούσης είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο η κρατική επιδότηση στην πηγή, με 250 ευρώ το χιλιόλιτρο (25 λεπτά ανά λίτρο) όσο και οι κινήσεις εκπτώσεων που ανακοίνωσαν τόσο η HELLENiQ ENERGY όσο και η Motor Oil. “Υπάρχει αβεβαιότητα στις τιμές” σημείωσε ο Μιχάλης Κιούσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν ξεκινούσε στις 30/9 η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ήταν στο 1,33 ευρώ/λίτρο, εάν έβγαινε στις 13/10 θα ήταν στο 1,55 ευρώ /λίτρο και στις 13/10 στο 1,44 ευρώ/λίτρο. Εστίασε, δε, στην ανάγκη αντιμετώπισης της “παγκόσμιας κερδοσκοπίας”. Το ζητούμενο τι κάνει η ΕΕ με την παγκόσμια κερδοσκοπία. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ μείωση της παραγωγής και η τιμή εκτοξεύτηκε κατά 17%, τι γίνεται με αυτό” αναρωτήθηκε ο κ. Κιούσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.