ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΗΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ερχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠΔημοσιονομικό όφελος που μπορεί να φτάσει και τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι θα έχει η δημιουργία του ηλεκτρονικού ΚΕΠ, το οποίο θα είναι προσβάσιμο κάθεστιγμή στους πολίτες μέσω του υπολογιστή τους! Ήδη έχει γίνει πλήρης αναβάθμιση της διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης «Ερμής» και προβλέπεται ότι το Σεπτέμβριο θα λάβει σάρκα και οστά το online ΚΕΠ . Θα «προσφέρει», ύστερα από ηλεκτρονική αίτηση του πολίτη, περισσότερα από 45 έγγραφα -ενδεχομένως και 50- τα οποία θα «μπαίνουν» στο …καλάθι του πολίτη (ηλεκτρονική θυρίδα) . Πρόκειται για υπηρεσίες που σήμερα προσφέρονται από τα ΚΕΠ με φυσική παρουσία.
 Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι την ίδια ώρα ο χρήστης των υπηρεσιών του πληροφοριακού συστήματος «Ερμής» θα έχει τη δυνατότητα αυτόματης απόκτησης (χωρίς καν αίτηση) 9-12 εγγράφων. Πώς όμως θα γίνεται η βασική ταυτοποίηση του πολίτη μέσω της πύλης «Ερμής», χωρίς να χρειάζεται πρώτα να μεταβεί σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πιστοποιήσει την ορθότητα στοιχείων (π.χ. πιστοποίηση με Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο κ.ά.); Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του «Ερμής» θα μπορούν να αξιοποιήσουν ένα μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών και να παραλάβουν στην ηλεκτρονική θυρίδα τους τη σχετική βεβαίωση/ πιστοποιητικό, έχοντας ειδικό κωδικό στο «Ερμής», με βασική ταυτοποίηση το Taxis. Το σύστημα «Ερμής» εξελίσσεται σε ένα πλήρως ηλεκτρονικό ΚΕΠ, στο οποίο η ταυτοποίηση των πολιτών θα γίνεται με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιούνται στο taxis.
Share on Google Plus

About greekmme

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου