ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Β. Μπίζας «Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του»

psifodeltio KKE«Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει: Δε διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα – δε διαλέγουμε νέα μνημόνια. Ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα, λέμε “όχι” στην πρόταση ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο πτωχεύουν το λαό. Απαιτούμε αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με το λαό πραγματικά στην εξουσία.» Τόνισε σε δήλωσή του το μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μπίζας όπου περιόδευσε σήμερα στη ΔΕΗ.
Ακόλουθη η δήλωση του κ. Μπίζας:
«Γιατί δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και δανειστές, εταίροι, θεσμοί; Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω; Γιατί της φέρονται με τόση σκληρότητα οι εταίροι της, όπως συνηθίζει να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες; Θέλουν τάχα να τους τιμωρήσουν;
Είναι πια ξεκάθαρο ότι οι διαφωνίες τους δεν είναι πάνω στο πλαίσιο και τους κανόνες της ΕΕ. Όλα αυτά είναι δεδομένα και δεν τα αμφισβητεί κανείς. Είναι δεδομένα τα μνημόνια διαρκείας, η εποπτεία, οι αντιλαϊκές Συνθήκες της ΕΕ για όλα τα κράτη – μέλη.
Οι διαφωνίες τους δεν είναι στο ένα πάνω – ένα κάτω στο ΦΠΑ, στο ΕΚΑΣ, στους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτά μπορούν να τα βρουν και αν θέλουν θα τα βρουν. Αν βάλουμε από τη μια την πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και από την άλλη την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα βρούμε ελάχιστες διαφορές, σε ότι αφορά τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Εκεί που διαφέρουν είναι στο τι θα μπει στις τσέπες των μονοπωλιακών ομίλων, είτε με αναπτυξιακά πακέτα, είτε από αυτά που θα μείνουν από τη ρύθμιση – κούρεμα του χρέους.
Ο καβγάς – στον οποίο έχουν μπει και μεγάλοι παίχτες – είναι για το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει με μια ρύθμιση, αναδιάρθρωση του χρέους. Ας σκεφτούμε, γιατί, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ μιλούν για “κούρεμα” του χρέους, ενώ η Γερμανία και άλλοι στυλώνουν τα πόδια; Γιατί η Γερμανία βάζει τη μείωση των αμυντικών δαπανών;
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αυτά θέλει να σώσει. Το περιγράφουν μόνοι τους, όταν μιλούν για τους βασικούς άξονες της συμφωνίας που επιδιώκουν. Θέλουν μικρότερο ποσοστό από τον κρατικό προϋπολογισμό να πάει στην πληρωμή των δόσεων και περισσότερο ζεστό χρήμα να δοθεί στο όνομα της ανάπτυξης στους εφοπλιστές, τους φαρμακοβιομήχανους, στη βιομηχανία όπλων και τους άλλους φίλους της κυβέρνησης.
Αυτό είναι το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης και της φαγωμάρας, γι αυτό και το αποτέλεσμά της θα είναι από χέρι αντιλαϊκό. Είτε έχουμε συμφωνία, είτε τη «Ρήξη – Μαϊμού» που λέει η συγκυβέρνηση, ο λογαριασμός θα πάει στο λαό. Σ’ αυτό δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση!
Και το ερώτημα είναι: Τι ζητάει η κυβέρνηση από το λαό να κάνει στο δημοψήφισμα; Να διαλέξει αν η λαιμητόμος θα γράφει “made in troika” ή “made in ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”;
Η κυβέρνηση προτείνει το “όχι”, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ.
ΝΑΙ σε νέο μνημόνιο, “ναι” στην ΕΕ, “ναι” στην ανάκαμψη των μονοπωλίων.
Και με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλεί το λαό να επιλέξει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο, και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν από τις τράπεζες τους μισθούς και τις συντάξεις, και με τα παζάρια που συνεχίζει με ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, ενισχύει τον εκβιασμό της άλλης πλευράς.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει: Δε διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα – δε διαλέγουμε νέα μνημόνια. Ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα, λέμε “όχι” στην πρόταση ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο πτωχεύουν το λαό. Απαιτούμε αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με το λαό πραγματικά στην εξουσία.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.