ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα στη Καλαμάτα

oxi kalamata2Συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με ομιλητές εκπροσώπους φορέων και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Ελένη Ψαρρέα.
oxi kalamata6Ο κ. Πετράκος στην ομιλία του επεσήμανε:
«Η απόφαση της διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος ήταν μια αναπόφευκτη αλλά βαθιά δημοκρατική πολιτική πράξη, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τη Ελλάδας. Αδιέξοδο που προκάλεσαν με αποκλειστική τους ευθύνη οι δανειστές. αφού, παρ’ ότι αρχικά αποδέχθηκαν την ελληνική πρόταση ως “καλή βάση συζήτησης”, την επόμενη την πέταξαν στα “σκουπίδια”. Ωμά, κυνικά και εκβιαστικά έδωσαν, ως τελεσίγραφο, μια δέσμη σκληρών μέτρων, χωρίς ρύθμιση – μείωση του χρέους και αναπτυξιακή χρηματοδότηση της χώρας μας.»Εξηγώντας την σημασία του «όχι» τόνισε:
«Ένα δυνατό “ΟΧΙ” δίνει δύναμη στην Ελλάδα και στην κυβέρνησή της να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για μια βιώσιμη, δίκαιη και αξιοπρεπή συμφωνία. Γιατί απέναντί τους θα έχουν έναν λαό, μια χώρα, που δεν μπορούν να την αγνοήσουν. Αυτό είναι το διακύβευμα της Κυριακής και όχι το παραπλανητικό και εκβιαστικό “ευρώ ή δραχμή”. Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη. Επιμένουμε όμως στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και όχι της λιτότητας και της υποταγής στον κ. Σόϊμπλε.»
Τέλος κάλεσε τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της διαπραγμάτευσης στα χέρια τους χαρακτηρίζονταν ιστορική την στιγμή.
oxi kalamata2oxi kalamata3oxi kalamata6oxi kalamata5oxi kalamata4oxi kalamata12oxi kalamata11oxi kalamata10oxi kalamata1oxi kalamataoxi kalamata7oxi kalamata8oxi kalamata9

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.