ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Θ. Πετράκος: «Η κυβέρνηση χρειάζεται ένα πανίσχυρο «όχι» για να διαπραγματευτεί»

petrakos24«Η κυβέρνηση χρειάζεται ένα πανίσχυρο «όχι» για να διαπραγματευτεί από την καλύτερη δυνατή θέση στα Ευρωπαϊκά όργανα από τη Δευτέρα το πρωί. Από τη δύναμη του «όχι» θα κριθεί και το μέλλον της διαπραγμάτευσης, το κατά πόσον αυτή θα μπορέσει να είναι επωφελής για τη χώρα και τους ανθρώπους της.» Τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής Μεσσηνίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος στη συγκέντρωση του «ΟΧΙ» στην Καλαμάτα.
Ακολουθεί η πλήρης ομιλία του κ. Πετράκου:
«Φίλες και φίλοι
Έμειναν λίγες ώρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της μεγάλης μάχης για το μέλλον αυτού του τόπου, της μάχης για την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας και των ανθρώπων της.
Είναι μια μάχη μέσα από την οποία κορυφώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές οι οποίοι επιδιώκουν να επιβάλουν μια σκληρή και μόνιμη πολιτική λιτότητας, όπως παραδέχθηκε ο κ. Ντάισεμπλουμ χθες.
Μια πολιτική που εκτίναξε την ανεργία στα ύψη, έβαλε λουκέτο σε χιλιάδες καταστήματα, δημιούργησε τεράστια ανθρωπιστική κρίση, έστειλε αμέτρητους πολίτες για αναζήτηση τροφής στα σκουπίδια, δημιούργησε μια στρατιά ανασφάλιστων χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οδήγησε στην αυτοκτονία απελπισμένους ανθρώπους, έδιωξε τα παιδιά μας από τη χώρα για να αναζητήσουν την τύχη τους ως μετανάστες. Και παρόλα αυτά αύξησε σε δυσθεώρητα ύψη το δημόσιο χρέος.
Αυτή την πολιτική προσπαθεί να ανατρέψει η κυβέρνηση, κάνοντας μάλιστα μεγάλες υποχωρήσεις από τις προγραμματικές της εξαγγελίες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές η οποία θα δίνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βιώσιμη λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησαν οι πολιτικές εκείνων που κυβέρνησαν τον τόπο εδώ και δεκαετίες. Εκείνων που παρέδωσαν τη χώρα στα νύχια του κερδοσκοπικού κεφαλαίου και των δανειστών που στο όνομα των μεταρρυθμίσεων επιδιώκουν να δημιουργήσουν έναν εφιαλτικό εργασιακό μεσαίωνα, να περικόψουν μισθούς και συντάξεις, να βυθίσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία.
Επιφανείς οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο, ακόμη και αναλυτές από τις επικοινωνιακές ναυαρχίδες του παγκόσμιου συστήματος προπαγάνδας των αγορών, σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζουν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ακόμα και το ΔΝΤ είπε χθες ότι πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον το 30% του χρέους και να 20ετή περίοδο χάριτος.
Και όμως, οι ακραίες ελίτ που διαφεντεύουν τις τύχες της Ευρώπης την οποία αντιλαμβάνονται όχι ως το κοινό σπίτι αλλά ως φέουδο της πλουτοκρατίας, επιμένουν ανυποχώρητα στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας, στον αργό θάνατο της οικονομίας και της κοινωνίας. Επιδιώκουν να τιμωρήσουν τους Έλληνες που αντέταξαν το πρώτο «όχι» σε αυτή την πολιτική που μπορεί να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα για ανάλογες πολιτικές ανατροπές σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εδώ και μήνες αποδείχθηκε ότι δεν διαπραγματεύονταν μια συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις ακόμη και ετεροβαρείς για την κυβέρνηση και τη χώρα. Προσπαθούσαν να ροκανίσουν το χρόνο για να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε αδιέξοδο και να πετύχουν την ανατροπή της. Συντήρησαν αυτή την κατάσταση με την τακτική του μαστίγιου και του καρότου, ανατρέποντας κάθε φορά στο παραπέντε τη διαφαινόμενη συμφωνία. Πριν από λίγες ημέρες η «αφρόκρεμα» των δανειστών σχεδόν ομόφωνα διαπίστωνε ότι η ελληνική πρόταση που προέκυψε μετά από αλλεπάλληλες υποχωρήσεις αποτελούσε βάση συζήτησης.
Κάναμε μεγάλους συμβιβασμούς με τις σαράντα επτά σελίδες. Όμως, για κοιτάξτε τι έσβησαν. Έσβησαν την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις πάνω από 500.000 ευρώ, γιατί αυτό δεν πρέπει να γίνει. Έσβησαν τη φορολόγηση του τζόγου, γιατί αυτό δεν επιτρέπεται καθόλου. Έσβησαν τη φορολόγηση στις τριγωνικές συναλλαγές, γιατί και αυτό απαγορεύεται. Και είπαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του φόρου στον κόσμο και η κοινωνική γενοκτονία.
• Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία.
• Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά.
• Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ).
• Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις.
• Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.
• Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό.
• Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους.
• Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.
• Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%.
• Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021.
• Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί.
• Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις
• Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών.
• Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
• Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).
• Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.
• Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
• Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014.
Οι δανειστές ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση που για τους αγρότες είναι ταφόπλακα.
• Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις
• Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%
• Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%
• Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ
• Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες
• Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016
• Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος
• Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ
• Αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%
• Αύξηση του Φ.Π.Α συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που λένε ναι στην συμφωνία ουσιαστικά ζητούν να εφαρμοστούν και τα παραπάνω μέτρα για τους αγρότες
Ζητούσαν δηλαδή απίστευτα πράγματα με προφανή σκοπό να φέρουν την κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Νόμιζαν πως θα μας τρομοκρατήσουν αλλά βρέθηκαν μπροστά στο αποφασιστικό «όχι» το οποίο ο ελληνικός λαός καλείται να επικυρώσει την Κυριακή στην κάλπη. Ξεπερνώντας κάθε όριο αναξιοπιστίας, άρχισαν να δηλώνουν με θράσος ότι δεν υπήρχε ούτε πρόταση ούτε τελεσίγραφο και σε μια άλλη εκδοχή ότι την απέσυραν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σκοπός να παραπλανήσουν την ελληνική κοινή γνώμη και να χρεώσουν την κυβέρνηση με την ευθύνη διακοπής των διαπραγματεύσεων. Ήταν τόσο προκλητική η συμπεριφορά που αναγκάσθηκε ο δημοσιογράφος γνωστός για τις φιλομνημονιακές του απόψεις Πήτερ Σπήγκελ και άλλοι της ίδιας γραμμής, να επικρίνουν τον Γιούνκερ τονίζοντας ότι λέει ψέματα.
Είναι ολοφάνερο ότι στόχος των δανειστών ήταν να πνίξουν την Κυβέρνηση και να τη ρίξουν. Όμως, αυτό δεν θα το καταφέρουν. Αυτές τις μέρες, η Κυβέρνησή μας μιλά στο όνομα των φτωχών και των ηττημένων, γιατί αρνήθηκε τη σκλαβιά και τον εγκλωβισμό.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την προσφυγή στις κάλπες με δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν ο πολίτες αν η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί το τελεσίγραφο των δανειστών ή να το απορρίψει. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή το στρατόπεδο των δανειστών πήρε πρωτοβουλία να δώσει τη γραμμή στους εγχώριους εκφραστές των συμφερόντων του.
Ο Γιούνκερ παραβιάζοντας κάθε συνταγματική πρόβλεψη, κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας έσπευσε πρώτος να διατάξει τους Έλληνες: «Ψηφίστε ναι όποιο και αν είναι το ερώτημα». Μην σας ξενίζει η λέξη «διαταγή». Γιατί ο αξιότιμος κ. Γιούνκερ ως επικυρίαρχος του κατά τη γνώμη των δανειστών προτεκτοράτου που ονομάζεται Ελλάδα, όρισε ως ερώτημα του δημοψηφίσματος το «ναι ή όχι στο ευρώ».
Στις ιταμές απαιτήσεις των εταίρων που επιδιώκουν να πνίξουν την οικονομία, την κοινωνία, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια ενός λαού που έδωσε σκληρούς αγώνες στη νεότερη ιστορία για να πετύχει την απελευθέρωση και την κυριαρχία στον τόπο του, η συστημική αντιπολίτευση όχι μόνον δεν στήριξε στο ελάχιστο την προσπάθεια ενός αξιοπρεπούς συμβιβασμού, αλλά αντιθέτως τάχθηκε με την πλευρά των δανειστών. Γιατί δεν την ενδιαφέρουν η πατρίδα και οι άνθρωποί της. Την ενδιαφέρει μόνον η ολική επαναφορά της στην εξουσία, η συνέχιση της λεηλασίας της χώρας από τους διεθνείς κερδοσκόπους και η «ναι σε όλα» μετατροπή της σε ειδική οικονομική ζώνη μεσαιωνικού χαρακτήρα. Στο ίδιο χαράκωμα ασφαλώς βρέθηκαν και τα ελληνόφωνα μέσα μαζικής προπαγάνδας που έχουν ρημάξει τις τράπεζες με θαλασσοδάνεια τα οποία θέλουν να λουφάρουν με τη βοήθεια του τραπεζικού συστήματος, οι εθνικοί εργολάβοι που παριστάνοντας την ιδιωτική οικονομία ρούφηξαν επιδοτήσεις και δημόσιο χρήμα. Η «Αγία Τριάς» της διαπλοκής δίνει εξετάσεις υποταγής στους δανειστές και οι πολιτικοί εκφραστές συνωστίζονται για το «χρίσμα» περιμένοντας την κυβερνητική ανατροπή. Οι πολίτες δεν θα τους κάνουν τη χάρη γιατί τους γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά.
Γνωρίζουν πως έχουν να κάνουν με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα με τις κυβερνήσεις ολόκληρων δεκαετιών. Δικό τους δημιούργημα είναι το χρέος που σήμερα καλείται να πληρώσει με το αίμα και τη ζωή του ακόμη ο ελληνικός λαός. Αυτοί οργάνωσαν το μεγάλο φαγοπότι με τους εξοπλισμούς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις προμήθειες, τα δημόσια έργα. Οι δικοί τους άνθρωποι πήγαν φυλακή, οι δικοί τους είναι υπόδικοι, οι δικοί τους συναλλάχθηκαν με τη Ζήμενς και όλους τους γερμανικούς κολοσσούς που είναι πίσω από κάθε σκάνδαλο. Καθόλου συμπτωματικά βεβαίως και ας κάνουν το «γερμανό» αφού όλα έχουν ονοματεπώνυμο, η πολιτική ευθύνη είναι αναμφισβήτητη και η ποινική στα χέρια της δικαιοσύνης.
Δικό τους δημιούργημα είναι το πελατειακό κράτος που το έχτισαν μεθοδικά και απροκάλυπτα για να στηρίξουν την εξουσία τους. Με το ρουσφετολογικό όργιο και την αναξιοκρατία να βασιλεύει.
Δικό τους δημιούργημα είναι ο στρατός των φοροφυγάδων που απολαμβάνουν τους καρπούς της ληστείας τους σε βάρος του δημοσίου με τις πλάτες εκείνων που κυβέρνησαν. Και όχι μόνον δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν την υποδομή και το νομοθετικό πλαίσιο για τον έλεγχο και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αλλά αντιθέτως την ενθάρρυναν και χρησιμοποίησαν για πολιτικούς λόγους το φοροελεγκτικό μηχανισμό. Με εντολές που υπηρετούσαν την επιδίωξη για εδραίωση της εξουσίας τους και όχι τη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Με ασυλία εκείνων που κινούνταν στην αυλή τους, με ομηρία όσων δεν πήγαιναν με τα νερά τους και με το κυνήγι της τυρόπιτας – όπως πολιτογραφήθηκε στην φορολογική ιστορία – για τα μάτια του κόσμου.
Δικό τους δημιούργημα είναι οι οφ σορ εταιρείες, οι μηχανισμοί ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος και η διασύνδεση με τις φορολογικές απάτες του Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο. Δικοί τους άνθρωποι δούλεψαν για να στηθούν αυτά τα συστήματα, με τη δική τους κάλυψη τη γλύτωναν πάντα οι ολίγοι και μεγάλοι και την πλήρωναν οι μικροί.
Δικό τους δημιούργημα είναι η τρύπα του ασφαλιστικού συστήματος. Για δεκαετίες τα χρήματα των ταμείων τα λυμαίνονταν οι τράπεζες κατατεθειμένα με μηδενικά επιτόκια. Μετά οι διοικήσεις των ταμείων τα έπαιξαν με τα δομημένα ομόλογα προκαλώντας τεράστιες απώλειες. Και ήρθε το PSI για να δώσει τη χαριστική βολή.
Δικό τους δημιούργημα είναι οι τρύπες στο τραπεζικό σύστημα. Αυτοί κυβερνούσαν όταν οι τράπεζες ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα τους ανθρώπους για να προσφέρουν φορτικά πολλές φορές διακοποδάνεια και ό, τι άλλο μπορεί να φαντασθεί ο καθένας χωρίς καμία εγγύηση ή προϋποθέσεις.
Δικό τους δημιούργημα είναι οι απάτες του χρηματιστηρίου, ο στρατός τρωκτικών που λυμαίνονταν τα Κοινοτικά προγράμματα, οι κομπίνες με τις δήθεν επενδύσεις και της υπερτιμολογήσεις και τα πάσης φύσεως «λαμόγια» που τρέφονταν από το κομματικό κράτος και τις σχέσεις του με αυτό.
Όλοι αυτοί μας ζητούν σήμερα να πληρώσουμε το λογαριασμό και να πούμε «ναι σε όλα» όποιο και να είναι το ερώτημα. Σας ζητούν το «ναι» για να εγκρίνεται όλα όσα έκαναν σε βάρος σας και σε βάρος της χώρας όλα αυτά τα χρόνια. Να τους δώσετε άφεση αμαρτιών. Να τους δώσετε τη δύναμη να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, αυτή τη φορά οδηγώντας τον ολετήρα της λιτότητας για να γεμίσουν οι τσέπες των εκμεταλλευτών. Με τους πολίτες στην απελπισία και την ανέχεια, με τους άστεγους στα πεζοδρόμια, με τους φτωχούς στους κάδους, με τη χώρα πειραματόζωο της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας στην Ευρώπη.
Το δίλημμα για τον ελληνικό λαό, παρά την τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ και οι Θεσμοί, είναι ξεκάθαρο.
Το ΟΧΙ σημαίνει την κατάργηση των μνημονίων και τη δημιουργία νέων ελπιδοφόρων δρόμων.
Το ΝΑΙ σημαίνει τη συνέχιση της λιτότητας, της φτώχειας και της μιζέριας για τα επόμενα 50 χρόνια.
Το ΟΧΙ σημαίνει Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.
Το ΝΑΙ σημαίνει ότι υπογράφουμε με την ψήφο μας την υποτέλεια της χώρας στον Σόϊμπλε.
Το ΟΧΙ σημαίνει ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιος τον κυβερνάει.
Το ΟΧΙ σημαίνει να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν αυτά τα χρόνια σε βάρος του λαού.
Το ΟΧΙ σημαίνει μια Ελλάδα ισότιμη χώρα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Το ΝΑΙ σημαίνει μόνιμα υποτελής.
Το ΟΧΙ σημαίνει ότι κάνουμε το χρέος μας απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας για να έχουν το μέλλον που τους αξίζει σε αυτό τον τόπο.
Το ΝΑΙ σημαίνει ότι φοβηθήκαμε τον Σόιμπλε, τον Πρετεντέρη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, το Σημίτη, Κων/νο Μητσοτάκη και προτιμήσαμε την ησυχία και την ασφάλεια του θανατοποινίτη.
Το ΟΧΙ σημαίνει ΝΑΙ σε μια ελεύθερη πατρίδα με δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη.
ΝΑΙ σημαίνει ΝΑΙ στη διαπλοκή, στη διαφθορά, στη Ζίμενς και το Χριστοφοράκο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.