ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αυτοδιοίκηση

H Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει την προσπάθεια για ανασυγκρότηση ελληνικής οικονομίας

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και λίγες μόλις ώρες μετά τη ψήφιση από τη Βουλή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των εκπροσώπων παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Απόστολος Κοιμήσης, εκ μέρους του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», Γιώργος Ιωακειμίδης, εκ μέρους της «Νέας Αυτοδιοίκησης» και Νίκος Σακκούτης, εκ μέρους της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας».
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και μετά την ολοκλήρωσή της οι εκπρόσωποι των παρατάξεων δηλώνουν ομόφωνα τα εξής:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας δηλώνει παρούσα και αλληλέγγυα στο δύσκολο έργο της Κυβέρνησης και το βαρύ φορτίο που επωμίζεται η ελληνική κοινωνία,  για την αντιμετώπιση των τεράστιων συνεπειών της οικονομικής κρίσης, την εφαρμογή των δύσκολων μέτρων που εισάγει η νέα συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων, την προστασία και στήριξη των πιο αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της κανονικότητας στη λειτουργία των πόλεων και τη στήριξη και τοπικής οικονομίας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις και με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μετουσιωθεί άμεσα σε πράξη η επιτακτική ανάγκη για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του Κράτους, που θα διασφαλίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση και θα δίνει έμφαση στην αποτελεσματικότητα, στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια, στην αξιοποίηση στο έπακρο του ανθρώπινου δυναμικού και στο σεβασμό των φορολογουμένων πολιτών.
Παράλληλα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσει και θα συμβάλει στην αναδιοργάνωση του ίδιου του θεσμού με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της, την ανακατανομή των πόρων και αρμοδιοτήτων, την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την ουσιαστική συνδρομή της στο σχεδιασμό και υλοποίηση ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου, τέτοιου που θα απεγκλωβίσει οριστικά τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας από τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.
Ωςεκ τούτου, η ΚΕΔΕ, δηλώνει έτοιμη για συνεργασία και διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς με προτεραιότητα:
Τη στήριξη των κοινωνικών δομών των δήμων και την υλοποίηση των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Την αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, ώστε να αποκατασταθεί και η ομαλή λειτουργία των δήμων.
Τη συνέχιση της χρηματοδότησης εκατοντάδων έργων και παρεμβάσεων στους δήμους της χώρας.
Τη διασφάλιση της χρηματοδότησης έργων από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.
Τη μεταρρύθμιση του Κράτους, με στόχο αφενός τη δημιουργία ενός επιτελικού και ευέλικτου Κράτους, αφετέρου την περαιτέρω αποκέντρωση, προς όφελος των πολιτών

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.