ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Ερώτηση Νικολόπουλου για τις σοβαρές ελλείψεις στα δικαστήρια Καλαμάτας

nikolopoulos1Για τις σοβαρές ελλείψεις που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στα δικαστήρια της Καλαμάτας ο βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου:
«Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, πληροφορηθήκαμε από εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τις σοβαρές ελλείψεις, που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στα δικαστήρια της Καλαμάτας…
Σύμφωνα με καταγγελίες, επικρατεί μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας αλλά και έλλειψη μηχανοργάνωσης στα δικαστήρια της πόλης.
Στο εν λόγω Πρωτοδικείο υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις υπαλλήλων. Με απόφαση, δε, του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οργανικές θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας ορίστηκαν σε 27, δακτυλογράφων 2 και επιμελητών σε 3. Στην πραγματικότητα, όμως, υπηρετούν 19 υπάλληλοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας επιμελητής και δακτυλογράφος. Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, λοιπόν, υπάρχουν 8 κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, 2 δακτυλογράφων και 3 επιμελητών.
Αντίστοιχα κενά και προβλήματα παρατηρούνται, τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, όσο και στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη μηχανοργάνωσης, με αποτέλεσμα, η κατάθεση δικογράφων, η λήψη αντιγράφων και πιστοποιητικών και οι πάσης φύσεως έλεγχοι να διεξάγονται, ακόμη, βάσει βιβλίων, παρά τον τεράστιο όγκο δεδομένων.
Επειδή η κίνηση στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας είναι μεγάλη, καθώς, έρχεται τρίτο σε κίνηση στην Πελοπόννησο.
Επειδή οι εκεί υπηρετούντες δικαστικοί υπάλληλοι ανταπεξέρχονται με δυσκολία στο αντικείμενό τους.
Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν οι κενές θέσεις των υπαλλήλων στο ως άνω δικαστήριο.
Επειδή Απαιτείται άμεση μηχανογράφηση των δικαστηρίων και διασύνδεσή τους με τους δικηγορικούς συλλόγους για την εξοικονόμηση πόρων και χρόνου αλλά και την κάθετη βελτίωση της εξυπηρέτησης του ενδιαφερόμενου πολίτη.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Έχετε ενημερωθεί για το σύνολο των ως άνω περιγραφόμενων ελλείψεων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, όπως ισχύουν στα δικαστήρια την Καλαμάτας;
2. Υπάρχει πρόθεση από μέρους σας να στελεχωθούν με προσωπικό οι κενές θέσεις των ως άνω υπαλλήλων; Αν «ναι», μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα;
3. Προτίθεσθε να δρομολογήσετε την άμεση, πλήρη μηχανογράφηση των δικαστηρίων;»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.